Προκαλεί η Γιαμαρέλλου για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ: Να πάτε με τα πόδια

Ως άλλη Μαρία Αντουανέττα, η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου, έδωσε τη λύση στους πολίτες που βιώνουν τη «σαρδελοποίηση» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και τους προτείνει να... πάνε με τα πόδια

NewsRoom 24/09/2020 | 14:23

Οι εικόνες απίστευτου συνωστισμού στο μετρό σε ώρες αιχμής, που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες, είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστικές, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα αυξάνεται ανησυχητικά μέρα με τη μέρα. Κι αυτό, φυσικά, δε συμβαίνει γιατί κάνουν κάτι λάθος οι επιβάτες των Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά γιατί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός έχουν την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτές τις εικόνες ντροπής. Φέρουν ευθύνη γιατί τα δρομολόγια δεν είναι συχνότερα, φταίνε γιατί δεν προχωρούν σε προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου στη μετακίνηση, είναι υπεύθυνοι γιατί δεν ανανεώνουν τον στόλο των λεωφορείων παρά μόνο εξαγγέλλουν ότι «θα».

Την ίδια ώρα, η περιβόητη «ατομική ευθύνη» του καθενός μπροστά στην πανδημία έχει πάει περίπατο, καθώς το να μπει κάποιος σαν τη «σαρδέλα» μέσα σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί μονόδρομο, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που δεν έχουν άλλη επιλογή από τα ΜΜΜ για να πάνε στις δουλειές τους. Οι περισσότεροι πολίτες φοράνε κανονικά τις μάσκες τους, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, καθώς στα λεωφορεία και τα βαγόνια του μετρό επικρατεί το αδιαχώρητο. 

Τη λύση για τους πολίτες που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι απέναντι στον κορονοϊό αφού είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, φαίνεται πως βρήκε η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η λοιμωξιολόγος που τον Μάιο προέτρεπε τους πολίτες να Κοινωνήσουν χωρίς φόβο, ιεραρχώντας πιο ψηλά την πίστη της από την επιστήμη την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί, βρήκε τη λύση για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε συνέντευξή της στην Κρατική Τηλεόραση, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, είπε σε χαλαρό ύφος ότι ο κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει με τα πόδια!

«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία… Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή», ήταν η πρόταση μέλους της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, αντί να μιλήσει για αύξηση των δρομολογίων. Λες και το να διασχίσεις τη μισή Αθήνα με τα πόδια είναι αυτό που λείπει από χιλιάδες εργαζόμενους όταν επιστρέφουν από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.