Προκαλεί η Ryanair: Σταματάει νωρίτερα τις πτήσεις προς Ελλάδα αποκαλώντας την Κουντουρά "Μαρία Αντουανέτα"

«Μαρία Αντουανέτα» της Ελλάδας αποκάλεσε στέλεχος της Ryanair την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε πως η low cost αεροπορική εταιρία σταματά δυο μήνες νωρίτερα τις πτήσεις της προς Ελλάδα.

5713adbb1dc5244b518b46fc

Σε προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση επιδόθηκε για ακόμη μια φορά η γνωστή ιρλανδική αεροπορική εταιρία. Συγκεκριμένα, ο εμπορικός της διευθυντής Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», γνωστοποίησε πως η εταιρία αποφάσισε να σταματήσει δυο μήνες νωρίτερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας, καθώς «εξαναγκάστηκε» από την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει νέους φόρους στον τουρισμό ώστε να καταφέρει να κλείσει η αξιολόγηση.

Η Ryanair προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποδώσει τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση ενώ δεν δίστασε, όπως φάνηκε, για ακόμη μια φορά να χρησιμοποιήσει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για έλληνα πολιτικό.

Ένα άλλο «μεγαλοστέλεχος της εταιρίας» είχε αποκαλέσει «τρελή» την κυβέρνηση. Σε συνέντευξή του σε μια ιρλανδική εφημερίδα είχε πει: «Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από την λιτότητα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί». Βέβαια, η εταιρία λίγο καιρό μετά ζήτησε συγγνώμη για τα εν λόγω σχόλια.

«Μας αγνοούν»

Ο Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, έκανε μετξαύ άλλων λόγο για συστηματική και επί χρόνια αγνόηση των προτάσεών της, με κορυφαία αδιάφορη αντιμετώπιση εκείνη της υπουργού Τουρισμού.

«Έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας». Σύμφωνα με τον Ο’ Μπράιεν, στις απαντήσεις αυτές η Έλενα Κουντουρά δήλωσε πως οι προτάσεις της εταιρίας για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας «δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της».

Οι προτάσεις που έχει διατυπώσει η αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνουν μειωμένα τέλη και φόρους κατά τους μήνες εκτός high season, με απαλλαγή των ναύλων για τα μικρά αεροδρόμια από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, που ανέρχεται σε 12 ευρώ ανά επιβάτη, καθώς και μείωσή του κατά 50% στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Εφόσον τα κίνητρα αυτά ισχύσουν για πέντε χρόνια, η Ryanair δεσμεύεται να φέρει επιπλέον 2 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα και ακόμη 3,5 εκατ. στα περιφερειακά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στη χαμηλής ζήτησης περίοδο ως το 2018. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «είναι καλύτερο να έχεις επιβάτες χωρίς φόρους, παρά φόρους χωρίς επιβάτες».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ