Newsroom

Newsroom

Προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο η Γαλατασαράι

Τραβάνε στα άκρα οι Τούρκοι το περιστατικό με την άρνηση των ελληνικών αρχών στο «Ελ. Βενιζέλος» να τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, λόγω μη τήρησης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό. Επιθετική ανακοίνωση κατά της Ελλάδας. 

galata4

Σε… διπλωματικό επεισόδιο εξελίχθηκε η παραμονή της αποστολής της Γαλατάσαραϊ στην Αθήνα για το φιλικό της Τρίτης με τον Ολυμπιακό. Οι ελληνικές αρχές δεν δέχθηκαν τα PCR τεστ των Τούρκων, τους ζήτησαν να υποβληθούν σε νέα και αυτοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Οπότε το φιλικό αναμένεται να ματαιωθεί.

Τα τεστ PCR της Γαλατάσαραϊ είχαν γίνει τις τελευταίες 72 ώρες και όχι εντός 24ώρου που αναφέρεται στο ελληνικό πρωτόκολλο. Έτσι, δεν επετράπη η είσοδος στους Τούρκους και τους ζητήθηκαν νέα τεστ για τον Covid-19. Οι παράγοντες της Γαλατά αντέδρασαν, ενώ εξέδωσαν και μια επιθετική ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για αλαζονική αντιμετώπιση από τις ελληνικές Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γαλατάσαραϊ:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατάσαραϊ , η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά».

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έσπευσε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα. Ο επίσημος λογαριασμός της Γαλατά στο twitter ανέφερε: «Ο Πρέσβης μας στην Αθήνα, κ. Μπουράκ Οζουγκερτζίν, ήρθε στο αεροδρόμιο για να υποστηρίξει την ομάδα μας ενάντια στην ανήθικη πρακτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές και παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν μαζί με τον προπονητή μας, Φατίχ Τερίμ».

Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη η στάση της Ελλάδας

Το συμβάν με τη Γαλατασαράι και το «μπλόκο» κατά την άφιξή της στην Αθήνα σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
 

Σε tweet ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της Ελλάδας. «Η μεταχείριση, που απέχει πολύ από την καλή θέληση και την ευγένεια και αντιμετώπισε σήμερα η ομάδα ποδοσφαίρου στη Γαλατασαράι στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτη», έγραψε.

 

 

Η Ράφα αδειάζει και ο Νετανιάχου… υπερηφανεύεται ότι απέτρεψε την «ανθρωπιστική καταστροφή»

AP24127404540669 1

Η Ράφα αδειάζει και ο Νετανιάχου… υπερηφανεύεται ότι απέτρεψε την «ανθρωπιστική καταστροφή»

Μονάδες του ισραηλινού στρατού συνεχίζουν να εμποδίζουν τη ροή των καυσίμων και της ανθρωπιστικής βοήθειας…