Πρώην υπουργός ΝΔ: Θα πάω να ψηφίσω Λοβέρδο στο ΚΙΝΑΛ

«Δεν απαγορεύεται από πουθενά»

My Post 17

Έκπληξη προκαλεί η δήλωση του πρώην υπουργού της ΝΔ Θανάση Γιαννόπουλου ότι θα λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για να στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Γιαννόπουλος παραδέχεται ότι αν και είναι μέλος της ΝΔ, θα πάει στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ επειδή «έχουμε Δημοκρατία και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και αυτούς που θα κάνουν αντιπολίτευση». Επικαλείται μάλιστα το γεγονός ότι αυτό δεν απαγορεύεται από τα καταστατικά των δύο κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του στο tvstar.gr τονίζει: 

«Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θα πάω να ψηφίσω στις εκλογές για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έχουμε Δημοκρατία και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και αυτούς που θα κάνουν αντιπολίτευση. Άλλωστε δεν απαγορεύεται από πουθενά, από κανένα καταστατικό, να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Είναι καιρός να δοκιμάσει και κάτι άλλο το κόμμα αυτό. Εγώ επιλέγω τον συνάδελφο, καθηγητή, πανεπιστημιακό Ανδρέα Λοβέρδο».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανήκει στους 100 ακαδημαϊκούς που εξέδωσαν κείμενο πολιτικής στήριξης στον Ανδρέα Λοβέρδο, όμως η δημόσια δήλωση ότι ένα εν ενεργεία στέλεχος ενός κόμματος θα στηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα σε άλλο κόμμα, είναι πρωτοφανής.

Ενδιαφέρον πάντως έχει το πώς θα αντιδράσει ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έλεγε σκωπτικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει μέλη του να ψηφίσουν άλλους υποψηφίους στο ΚΙΝΑΛ για να υπονομεύσει τη δική του υποψηφιότητα.

Διαφωνεί ακόμη με το να ψηφίζουν μέλη άλλων κομμάτων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ;