Πρώην σύμβουλος Καραμανλή: Γιατί κ. Μητσοτάκη αναλάβατε προσωπικά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα;

Τα πυρά του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην σύμβουλος Κώστα Καραμανλή, θέτοντας το πολύ σοβαρό ζήτημα που εγείρεται από την απόφαση του πρωθυπουργού να πάρει απευθείας στο γραφείο του την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 

4409821

Μιλώντας στο Ράδιο 984 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ επί κυβέρνησης Καραμανλή τοποθετήθηκε για την απευθείας αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 

Ο κ. Καραχάλιος μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την υπόθεση Λιγνάδη, επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «έφτιαξε ειδική γραμματεία, κάτω από τον κ. Σκέρτσο που είναι το δεξί του χέρι και έβαλε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, φίλη Δοξιάδη και Λιγνάδη, να είναι υπεύθυνοι».

Μάλιστα σύμφωνα με το άλλοτε επιτελικό στέλεχος της παράταξης, «αν λοιπόν αυτός θέλει να έχει έλεγχο των ασυνόδευτων, η πολιτική του ευθύνη είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραχάλιος: «Αυτή την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά, την πήρε απευθείας ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του. Ξέρετε ποιες είναι οι δύο αρμοδιότητες που έχει ο κ. Μητσοτάκης απευθείας από τις εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχει η κυβέρνηση; Την ΕΥΠ που και εδώ τίθεται ζήτημα δημοκρατίας και την υπόθεση των μεταναστών.Έφτιαξε ειδική γραμματεία, κάτω από τον κ. Σκέρτσο που είναι το δεξί του χέρι και έβαλε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, φίλη Δοξιάδη και Λιγνάδη, να είναι υπεύθυνοι. Οι δομές αυτές φέρεται ότι έπαιρναν τα παιδιά, τα πήγαιναν στο θέατρο για να τους κάνει μαθήματα θεατρικής παιδείας κατά παρέκκλιση ο κ. Λιγνάδης.» 

Ο δημοσιογράφος  Σαχίνης, απηύθυνε το ερώτημα στον κ. Καραχάλιο για τον αν ποινικοποιούνται οι φιλίες και αν υπάρχει κύκλωμα με τον επικεφαλής του forum 2020, να απαντά ότι: «εγώ βάζω το ερώτημα αν πρέπει να εξεταστεί, αλλά επειδή με ρωτήσατε για την ευθύνη σαφέστατα έχει την πολιτική ευθύνη (ενν. ο Κυριάκος Μητσοτάκης)».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καραχάλιος ανέφερε ότι «θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας το ζήτημα των Επενδύσεων. Θα μπορούσε να είχε πάρει στο γραφείο του, το είχε κάνει ο κ. Καραμανλής, το θέμα ευρύτερα του Πολιτισμού, γιατί τότε είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Παπαδήμος, γιατί η προτεραιότητα τότε ήταν το θέμα του Μνημονίου και των δημοσίων εξόδων. Ο κ. Μητσοτάκης διαλέγει την ΕΥΠ; Δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς;  Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει τα ασυνόδευτα; Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το ελληνικό κράτος αυτές ήταν οι προτεραιότητες; Να έχουμε έλεγχο της πληροφορίας και των ασυνόδευτων; 

«Αν λοιπόν αυτός θέλει να έχει έλεγχο των ασυνόδευτων, η πολιτική του ευθύνη είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα, εγώ αυτό λέω», κατέληξε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης έκανε ανάρτηση στην οποία έθετε ουσιαστικά τα ίδια ερωτήματα τα οποία θέτει και ο πρώην σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, Κώστας Καραχάλιος.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε, αήθης επίθεση με συντονισμένη επιχείρηση εναντίον του σε μια προσπάθεια για να τον κατηγορήσουν ότι υπονοούσε σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παιδεραστία.

Καταλαβαίνει σήμερα κανείς πως η συντονισμένη επίθεση ήταν ακριβώς για να καλυφθεί μια βρόμικη ιστορία την οποία προσπάθησαν να καλύψουν κατηγορώντας τον εκδότη του Documento.

Ακούστε το απόσπασμα της δήλωσης του Νίκου Καραχάλιου

 

 

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Καραχάλιο στο Ράδιο 984 και τον Γιώργο Σαχίνη