Πρώην στρατηγοί, αστυνομικοί και κατάσκοποι καλούν τον Νετανιάχου να αναλάβει πρωτοβουλία για ειρήνη με την Παλαιστίνη

Με δημόσια επιστολή τους 106 απόστρατοι στρατηγοί, πρώην διοικητές της αστυνομίας και επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας (Μοσάντ) κάλεσαν τον…

Με δημόσια επιστολή τους 106 απόστρατοι στρατηγοί, πρώην διοικητές της αστυνομίας και επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας (Μοσάντ) κάλεσαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναλάβει μία πρωτοβουλία όπου θα συμμετάσχουν χώρες της περιοχής με στόχο την επίτευξη της ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ, αναφέρει ότι οι συνυπογράφοντες ασκούν πιέσεις στον Νετανιάχου να αναλάβει μία διπλωματική πρωτοβουλία στην περιοχή με στόχο να επιτευχθεί η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους στη βάση των δύο κρατών για δύο λαούς.

Οι ίδιοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι το Ισραήλ «είναι επαρκώς ισχυρό» για να δεσμευτεί σε αυτό το σκοπό χωρίς αυτός να εμπεριέχει «κινδύνους για την ασφάλειά του».

Ο στρατηγός Άμνον Ρεσέφ, πρώην διοικητής μονάδων τεθωρακισμένων, που πήρε την πρωτοβουλία για την ανοικτή αυτή επιστολή, διευκρίνισε ότι οι υπογράφοντες έχουν «κουραστεί από τις μάχες που ξεσπούν συχνά τα τελευταία χρόνια και τάσσονται υπέρ του να καταβληθούν πραγματικές προσπάθειες προκειμένου να υιοθετηθεί η πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας».

Αναφέρονται με αυτόν τον τρόπο στη Σαουδική Αραβία, που το 2002 είχε υποβάλλει ένα παναραβικό ειρηνευτικό σχέδιο, βάσει του οποίου προτεινόταν η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ ως αντάλλαγμα για την απόσυρση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα από το 1967 Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Θα επιθυμούσαμε να δούμε μία θαρραλέα πρωτοβουλία και την επίδειξη ηγεσίας εκ μέρους σας» υπογραμμίζουν οι συντάκτες της επιστολής που απευθύνεται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Μια γυναίκα, η οποία έμεινε με τα εσώρουχά της μέσα σε πτήση από Λάρνακα προς…

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συναγερμός σήμανε όταν πυκνοί καπνοί γέμισαν το χώρο του πιλοτηρίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.