Πρώην πρόεδρος ΟΣΕ: Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, το δυστύχημα στα Τέμπη θα είχε αποτραπεί

Τι ανέφερε στην εξεταστική της Βουλής για τα Τέμπη, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Π. Θεοφανόπουλος

a τηλεδιοίκηση N

Οι ελλείψεις που υπάρχουν στα θέματα ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, πρώην προέδρου και διευθ. Συμβούλου του ΟΣΕ την περίοδο 2010 – 2016 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα τα Τέμπη. Μάλιστα είπε πως η πολυδιάσπαση στον ΟΣΕ αλλά και η μη σωστή διαχείριση, είναι αυτά που φταίνε και δεν έχουμε έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο.

«Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα μπορούσε να έχει αποτραπεί το δυστύχημα» κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική για το έγκλημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (2010-2016) Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

«Στα έξι χρόνια της θητείας μου, δεν είχαμε σοβαρά περιστατικά, καθώς ετηρείτο απαρέγκλιτα ο κανονισμός κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει όλες τις ανθρώπινες καταστάσεις και τον τρόπο αντιμετώπισής τους», είπε ο κ. Θεοφανόπουλος.

Όπως τόνισε ο μάρτυρας: «Για τους λόγους που ώθησαν στην υπογραφή της σύμβασης “717”, παρότι προϋπήρξαν έργα για συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, είπε ότι «η “717” υπήρξε ως ανάγκη, επειδή το σύστημα βανδαλίστηκε, και όχι επειδή δεν συντηρήθηκε επιμελώς».

Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να αποτρέψει – από την εμπειρία του – το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Θεοφανόπουλος είπε ότι «εάν θα υπήρχε η τηλεδιοίκηση, η οποία συναρτάται και έχει προαπαιτούμενο την σηματοδότηση, [..] με πολύ μεγάλη προσέγγιση βεβαιότητας θα είχε αποτραπεί».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…