Newsroom

Newsroom

Πρώην νεοναζί αφαιρεί τατουάζ με σβάστικα μετά από μια φιλία που του άλλαξε τη ζωή (video)

Ο Μάικλ Κεντ, πρώην νεοναζί από το Κολοράντο βρέθηκε σε ένα Tatoo studio για να καλύψει τις σβάστικες του.

5b9662451dc5242e1f8b457e

Η γνωριμία του με μια αφροαμερικανή μέσα στη φυλακή ήταν καταλυτική για να του αλλάξει εντελώς τη ζωή. Η Τίφανι Γουίτιερ τον έκανε να δει τους ανθρώπους με άλλο μάτι, να διακρίνει πέρα ​​από το χρώμα του δέρματος και να εγκαταλείψει τις απόψεις του περί «λευκής υπεροχής».

«Αν δεν υπήρχε αυτή η γυναίκα θα είχα ακόμα αυτές τις ιδέες», δήλωσε ο Κεντ. «Τη βλέπω σαν οικογένεια».

Η Γουίτιερ λοιπόν ενέπνευσε τον Κεντ να κατεβάσει τις ναζιστικές σημαίες που είχε κρεμάσει στο σαλόνι του και να τις αντικαταστήσει με χαμογελαστά πρόσωπα.

«Δεν είμαι εδώ για να τον κρίνω. Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω. Η δουλειά μου είναι να είμαι αυτός ο θετικός άνθρωπος στη ζωή κάποιου», λέει η Γουίτιερ.

«Όταν ξυπνάς και βλέπεις ένα πρόσωπο να χαμογελάει, πηγαίνεις στη δουλειά και χαμογελάς», εξηγεί ο Κεντ.


Ο Κεντ εργάζεται πλέον σε μια φάρμα με κοτόπουλα στο Κολοράντο, όπου όλοι οι συνεργάτες του είναι ισπανόφωνοι.

«Πριν από όλα αυτά, δεν θα δούλευα για κανέναν ή με κανέναν που δεν ήταν λευκός», λεει ο Κεντ. «Τώρα κάνουμε και πάρτι όλοι μαζί στην εταιρεία, είμαι ο μόνος λευκός εκεί!»

Πριν περίπου ένα χρόνο, βρέθηκε στο Redemption Ink, ένα μη κερδοσκοπικό μαγαζί που προσφέρει δωρεάν απομάκρυνση των τατουάζ που σχετίζονται με το μίσος. Έτσι,ο Κεντ ξεκίνησε την 15ωρη διαδικασία κάλυψης των ναζιστικών συμβόλων. Το περιβάλλον του tatoo studio είναι καινούριο για τον Κεντ, μιας και τα προηγούμενα τατουάζ τα είχε κάνει με μελάνι μέσα στη φυλακή.

Ο Κεντ πιστεύει ότι η διαδικασία αυτή θα τον βοηθήσει να προχωρήσει στη ζωή του, αφήνοντας πίσω το παρελθόν. Ήταν για χρόνια μέλος μιας ομάδας skinheads με έδρα την Αριζόνα που έκανε βίαιες επιθέσεις. Είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών και ελπίζει ότι τα παιδιά του θα δουν τον κόσμο διαφορετικά.

«Δεν θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν τη ζωή που έζησα, να ζήσουν μέσα στο μίσος», είπε ο Kent. «Θέλω τα παιδιά μου να έχουν την εικόνα αυτού που είμαι τώρα – καλός πατέρας, σκληρός εργάτης, ένας άνθρωπος που φροντίζει για την οικογένειά του».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…