Newsroom

Newsroom

Πρώην επικεφαλής της NSA στο ΔΣ της Amazon

Τη συμμετοχή του πρώην επικεφαλής της NSA, Στρατηγού Κιθ Αλεξάντερ, στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη η Amazon.

AP 18247647525680

Ο Αλεξάντερ υπήρξε διευθυντής της NSA και ο πρώτος διοικητής της αμερικανικής Διαδικτυακής Διοίκησης, υπηρετώντας ως το δημόσιο πρόσωπο της συλλογής δεδομένων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν, ενώ αποσύρθηκε το 2013.

Θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς προΐστατο των συστημάτων ευρείας παρακολούθησης που αποκαλύφθηκαν από τις διαρροές του Σνόουντεν, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος PRISM, που συνέλεγε δεδομένα από τα συστήματα της Google, της Microsoft, της Yahoo και του Facebook — αλλά όχι της Amazon.

Ο Αλεξάντερ είχε ασκήσει δριμεία κριτική στη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων Σνόουντεν, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει τη νομική αποτροπή των δημοσιογράφων από την κάλυψη των εγγράφων. «Νομίζω ότι είναι λάθος που οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων έχουν όλα αυτά τα έγγραφα, τα πλέον των 50.000 και τα πωλούν και τα μοιράζουν σαν να είναι — ξέρεις ότι απλά δεν βγάζει νόημα», είχε πει ο Αλεξάντερ σε συνέντευξή του το 2013. «Θα έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να το σταματήσουμε. Δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό. Είναι δουλειά των δικαστηρίων και αυτών που χαράσσουν πολιτική αλλά, από τη δική μου οπτική γωνία, είναι λάθος να επιτρέπουμε να συνεχίζεται όλο αυτό».

Η τοποθέτηση του Αλεξάντερ στο ΔΣ της Amazon θα δώσει στην εταιρεία επιπλέον τεχνογνωσία στα αμυντικά συμβόλαια, τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για αυτήν τα τελευταία χρόνια. Η Amazon ήταν πρόσφατα κορυφαία υποψήφια για τη σύναψη ενός συμβολαίου νεφοϋπολογιστικής αξίας 10 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό Πεντάγωνο, συμβόλαιο που εν τέλει κατοχυρώθηκε στη Microsoft. Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος στα δικαστήρια με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, ισχυριζόμενη πως οι προσωπικές δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά του CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, επηρέασαν την απόφαση για το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Πηγή: the Verge

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους