«Προχωράμε μαζί. Αλλάζουμε τον κόσμο» - Φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προχωράμε μαζί, αγωνιζόμενοι για τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε», είναι το μήνυμα που στέλνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το φεστιβάλ που διοργανώνει στη Δυτική Αττική. 

NewsRoom 30/06/2021 | 12:18

Σε τοπικά φεστιβάλ προχωράει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδος σε συνεργασία με το Σπούτνικ. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «προχωράμε στη διοργάνωση τοπικών φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ, αυτό το καλοκαίρι, σε μια σειρά από περιοχές της Ελλάδας, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μέσα από τη διοργάνωση τους, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τη γενιά μας, αλλά και τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων». 

Η πρώτη «στάση» των ΣΠΟΥΤΝΙΚ festivals είναι η Δυτική Αθήνα. Το πρώτο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου στο άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ.

Οι επόμενες «στάσεις» θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αθήνας καλεί κάθε νέο και νέα να επισκεφτεί το πρώτο από τα ΣΠΟΥΤΝΙΚ festivals αυτό το Σάββατο 3 Ιουλίου με ώρα έναρξης 7 μ.μ.

Ειδικότερα, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Για περισσότερο από έναν χρόνο οι ζωές όλων μας αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν βίαια σε μία έκτακτη συνθήκη με περιορισμούς, απαγορεύσεις και μέτρα. Τη στιγμή που ο κόσμος της εργασίας, του πολιτισμού, οι νέοι και οι νέες αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους απο τον covid-19 και τις επιπτώσεις του, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την καταστρεπτική για την κοινωνία νεοφιλελύθερη πολιτική που υπηρετεί.

Ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία, η κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών, η αδιαφάνια και οι απευθείας αναθέσεις, έγιναν η κανονικότητα που ονειρεύεται η ΝΔ. Ακόμα και σε συνθήκες εγκλυσμού και απομόνωσης, με όπλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα αντανακλαστικά των προοδευτικών πολιτών και τις δυναμικές κινητοποίσεις της νέας γενιάς, η κοινωνία αντέδρασε στις διαθέσεις του κ. Μητσοτάκη και των ακολούθων του.

Εμείς, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, οι νέοι και οι νέες που αγωνιούμε, συμμετέχουμε, αντιδρούμε, προτείνουμε και αγωνίζομαστε να αλλάξουμε τον κόσμο, να φτιάξουμε μια κοινωνία που μας χωράει όλους, χωρίς ανισότητες, χωρίς διακρίσεις.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο lockdown, περιορισμών και αποξένωσης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στις 3 Ιουλίου, στο Άλσος Μπαρουτάδικο του Αιγάλεω, διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ που στοχεύουμε να γίνει θεσμός με χορό, μουσική, συζητήσεις, πολιτικές και πολιτισμικές εκθέσεις, προβληματισμούς για τη ζωή και τη γενιά μας.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καλούμε κάθε νέο και νέα να έρθει μαζί μας σε αυτό το ταξίδι με σταθμούς:

19:30 Εκδηλωση-συζήτηση

«Η νέα γενιά στο στόχαστρο - η απάντηση της αριστεράς»

Νάσος Ηλιόπουλος. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Υποψήφιος διδάκτορας, μέλος του ΚΣ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ελεάννα Τσίχλη. Σκηνοθέτρια, μέλος του ΔΣ του σωματείου "κάτω από τη σκηνή"

21.30 Stand up comedy

Γιάννης Ρούσσος και Πάρις Ρούπος

22.30 Μουσικό πρόγραμμα

Γεωργία Νταγάκη

με τους:

Νίκο Ταβουλάρη, κιθάρα.

Γιώργο Θεοδωρόπουλο πλήκτρα.

Λουκά Καλαντζάκο τύμπανα.

RΕBΕΤΙΕΝ

Ρεμπέτικο γλέντι