Προηγείται με μία μονάδα ο Τραμπ έναντι της Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προηγείται kατά μία ποσοστιαία μονάδα έναντι της αντιπάλου του, υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

57ca5fe31dc524cd3b8b4608

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.804 πιθανών ψηφοφόρων από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, το 40% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Τραμπ, ενώ το 39% υπέρ της Κλίντον. Η στήριξη προς την υποψήφια των Δημοκρατικών, όπως καταγράφεται από την κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, παρουσίασε σταδιακή πτώση μετά τις 25 Αυγούστου, εξαλείφοντας το προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που διατηρούσε.

Το προβάδισμα του Τραμπ αποδίδεται στην άνοδο των ποσοστών συσπείρωσης των Ρεπουμπλικάνων προς τον υποψήφιο του κόμματος τους, σε περίπου 78%. Ποσοστό, πάντως, χαμηλότερο από το 85% που κατέγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές του 2012.

Σημειώνεται, ότι περισσότερο από το 20% των πιθανών ψηφοφόρων δηλώνει πως δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο κύριους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και είτε τάσσεται υπέρ ενός διαφορετικού υποψηφίου, είτε απαντά πως «δεν πρόκειται να ψηφίσει», είτε δηλώνει «αναποφάσιστος».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…