Προγραμματικές εξαγγελίες με «νόμος και τάξη»

Με το δόγμα «νόμος και τάξη», τις έξι βασικές προγραμματικές του εξαγγελίες αλλά και επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ των οποίων και της ΔΕΗ ολοκλήρωσε την ομιλία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

EK Mitsotakis 7

«Την πρώτη ημέρα των προγραμματικών ήμουν σαφής, τονίζοντας ότι τα έργα μετρούν περισσότερο από τα λόγια», δήλωσε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς – τα έργα, δηλαδή – φοβούνται και οι εργαζόμενοι που δεν άκουσαν λέξη για τις εργασιακές σχέσεις, οι συνταξιούχοι που βλέπουν τις συντάξεις τους να μετατρέπονται σε χαρτζιλίκι το οποίο πιθανότατα θα τους πληρώνουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι συνδικαλιστές που θα «φακελώνονται» σε ένα δήθεν μητρώο, αλλά και γενικότερα οι Έλληνες πολίτες που δεν επιθυμούν να ξεπουληθεί το 30% του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας και όποια άλλη δημόσια υποδομή μάς έχει απομείνει!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μπει στη μηχανή του χρόνου και να… προσγειωθεί στο σήμερα, προκειμένου να συνειδητοποιήσει ότι στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές, τις οποίες έχασε, αποφεύγει να μπει ο ίδιος στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθεί στις υπουργικές του ημέρες, όταν απέλυε χιλιάδες στο Δημόσιο, σήμερα που μιλά ως ο μέγας προστάτης των εργαζομένων! Και ποιο είναι το πρώτο του μέλημα για να τους προστατεύσει; Η ηλεκτρονική καταγραφή των συνδικάτων και των συνδικαλιστών και διάφορες άλλες μεθοδεύσεις, προκειμένου να μην έρχεται αντιμέτωπος με απεργίες!

«Δεν θα αυξήσουμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός που, προκειμένου να σώσει την εταιρεία, δεν έχει πρόβλημα «να πωληθούν, αν χρειαστεί», όπως είπε, «κάποια περιουσιακά στοιχεία»!

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να περάσει μια μέρα, χωρίς να αξιοποιήσω την δύναμη που μου έδωσαν οι πολίτες για να κάνω την ζωή τους καλύτερη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης (σ.σ. κάτι σαν τον Άδωνη, που δεν θα πάει διακοπές για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!).

Ανακοίνωσε ότι το πρώτο βήμα του προγράμματός του είναι η σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία στο εξωτερικό, στόχους που συνέδεσε με την συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και με έναν νέο εκλογικό νόμο!

«Από την εποχή των φόρων και της φτώχειας περνάμε στις επενδύσεις και τις δουλειές προς όλους», δήλωσε στη συνέχεια, χωρίς φυσικά να εξηγεί με στοιχεία πώς ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά – πέρα από τις όποιες φοροελαφρύνσεις, που έχει ήδη ανακοινώσει!

Αναφορικά με την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι τον αιφνιδίασε με το επιχείρημά του περί «ελάφρυνσης των πλουσίων της Εκάλης». Και η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν πως όταν μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% για όλες τις περιουσίες, από τις 70.000 έως το ένα εκατ. ευρώ, δεν αναφέρεται στην Εκάλη, αλλά στη μεσαία τάξη που ο Τσίπρας εξόντωσε! Η οποία ευημερούσε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά… Παρεμπιπτόντως, ανήκουν στη μεσαία τάξη όσοι έχουν ακίνητα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ;

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κομματικοποίηση του κράτους, για την οποία τον κατηγορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μόνο που προτίμησε να απευθυνθεί στον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά, για να τους ρωτήσει «ποια καλύτερη απόδειξη εμπιστοσύνης των δημοσίων υπαλλήλων, από το να εκχωρούμε σε γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης το δικαίωμα υπογραφής πράξεων, που δεν είχαν;». Για τους γενικούς γραμματείς των Υπουργείων, όμως, την αλλοπρόσαλλη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ένα Υπουργείο στο άλλο, την συγκέντρωση υπέρ-αρμοδιοτήτων στο γραφείο του πρωθυπουργού, ούτε λόγος!

Φυσικά, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ασφάλεια των πολιτών, δηλαδή στην αστυνομοκρατούμενη πόλη, τη δημιουργία νέων φυλακών, οι οποίες μάλιστα θα ελέγχονται όχι από τη Δικαιοσύνη, αλλά από τη Δημόσια Τάξη, ίσως και στους προπηλακισμούς ακτιβιστών δια ασήμαντον αφορμή!

Όσο για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για… «συνέπεια λόγων προεκλογικών και πράξεων μετεκλογικών»! Και υπενθύμισε, παρά τις τούμπες των τελευταίων ημερών των μελών της κυβέρνησής του, ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει πως, «άπαξ και κυρωθεί, δεν αλλάζει μονομερώς»!

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μέσα στον Αύγουστο ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους, τα οποία «λιμνάζουν εδώ και ένα χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής», καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά, στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης και ανακοίνωσε ότι οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή, ενώ οι πυρόπληκτοι στο Μάτι θα απαλλαγούν για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. 

Πηγή: documentonews.gr 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…