Προφυλακίστηκε ο νεοναζί της οργάνωσης «Απέλλα» για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Ο κατηγορούμενος για τα επεισόδια στον προαύλιο χώρο της Βουλής ήταν στο παρελθόν βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ σήμερα είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα» του πρώην χρυσαυγίτη Περίανδρου, που κατηγορείται για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα

silalitirio 1

Την προφυλάκιση του 27χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους έξι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της 20ής Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα επεισόδια στον χώρο του Κοινοβουλίου, διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του 27χρονου για το ζήτημα της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισής του. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαφωνώντας με τον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εμπλοκή σε επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα» το οποίο θεωρεί εμπνευστή του τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Ο Αλέξανδρος Τζούλιος φέρεται να είναι βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, δηλαδή στην πιο ενεργή τοπική οργάνωσή τους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ποινική δίωξη σε βάρος της ηγεσίας της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η «Απέλλα» είναι μία από τις περιθωριακές οργανώσεις που αντιγράφουν την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της συγκρότηση, τη δομή, τα συνθήματα και τη φρασεολογία της και που έχουν στις τάξεις τους στελέχη προερχόμενα απευθείας από τη μητέρα ναζιστική οργάνωση και που είτε στο παρελθόν είτε ακόμα και σήμερα διατηρούν οργανική σχέση μαζί της.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…