Newsroom

Newsroom

Προφυλακίστηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων ο Σ. Εμμανουήλ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη σύμβαση για την προμήθεια…

emmanouel

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή οποιαδήποτε εμπλοκή του σε διακίνηση μαύρου χρήματος και να υποστήριξε πως τα 17 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν μέσω του λογαριασμού του ήταν νόμιμα χρήματα.

Όπως ανέφερε, τα 17 εκατ. ευρώ ήταν η αμοιβή του για το μάνατζμεντ των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επίσης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά τα έφερε στην Ελλάδα με το νόμο Αλογοσκούφη και πλήρωσε όλους τους νόμιμους φόρους.

Ο κ. Εμμανουήλ ισχυρίστηκε επίσης ότι εκ της θέσεως του δεν θα μπορούσε να επηρρεάσει την υπογραφή της σύμβασης, καθώς επίσης και ότι δεν θα έπρεπε να βγει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς εδώ και δύο χρόνια, είναι γνωστό το όνομά του σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση γύρισε από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Εμμανουήλ, ο άνθρωπος που όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc είχε σχέσεις και με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος που φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, αύριο Σάββατο θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή και ο πρώην στενός του συνεργάτης του Άκη Τσοχαζτόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…