Προφυλακίστηκαν Γιοσάκης, Γεωργιτσογιαννάκος, Λεωτσάκος και Ασλάνης για το παραδικαστικό Νο 2

Μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης…

giosakis 630x378 1

Μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος – Γ. Ασλάνης ενώ σημαντικά στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση έχει αποκαλύψει το HOT DOC και ο Κώστας Βαξεβάνης. 

Mερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το ποινικό παλμαρέ της εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτουν τόσο από τις καταθέσεις του βασικού μάρτυρα, όσο και από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC. Ολα τα στοιχεία μαζί με την αποκαλυπτική συνέντευξη του προστατευόμενου και μοναδικού μάρτυρα Δημήτρη Παρασκευόπουλου μπορείτε να τα διαβάσετε στο τεύχος 43.

(Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το περιοδικό με ένα κλικ)

Το παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 (ή αλλιώς “μαφίας των ακινήτων”) διερευνάται από ειδικούς εφέτες ανακριτές και σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Από την δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι “πρωταγωνιστές” στο παράνομο κύκλωμα ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γεωργιτσογιαννάκος, ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών και ένας εφέτης, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, συμβολαιογράφοι  δικαστικοί επιμελητές, και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί και με βάση με όσα έχουν καταθέσει στην ανάκριση μάρτυρες, οι παράνομες δραστηριότητας της σπείρας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού κ.α.

Το “κουβάρι” της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2009. Εκείνη την περιόδο, οδικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι περιγραφές του βασικού μάρτυρα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν από τις περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις αρχές. 

Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν, ότι μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2, ο Μητροπολίτης Αχαρνών Αθηναγόρας αναμένεται να θέσει σε αργία τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

hot doc 43 1

 

 

 

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο