Newsroom

Newsroom

Προφυλακίστηκε ο 52χρονος βιαστής της Δάφνης – Διετάχθη έρευνα για την γνησιότητα του πιστοποιητικού τυφλότητας

Προφυλακίστηκε ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος που κατηγορείται ότι βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά την 22χρονη φοιτήτρια στο υπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

5911829e1dc5247c1f8b46b7

Την προφυλάκισή του αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του 52χρονου το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο 52χρονος δεν προσκόμισε κανένα δικαιολογητικό για την κατάσταση της όρασης του στην ανακρίτρια, την ίδια ώρα που στην υπόθεση παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί η γνησιότητα πιστοποιητικού τυφλότητας που ανάρτησε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος και να εντοπιστεί από ποιον φορέα χορηγήθηκε.

Η πλευρά του θύματος, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, παρακαλεί για «διακριτικό χειρισμό» στην υπόθεση, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της 20χρονης και της οικογένειάς της. Μέσω των δικηγόρων τους, Δήμητρας Ρίζου και Νίκου Κακολιά, η φοιτήτρια και η οικογένεια της αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα.

Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της βαριάς σωματικής βλάβης.

Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Ελευθέριος Ειρηνάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, τόνισε πως ο εντολέας του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του.

Ζήτησε μάλιστα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό τυφλότητας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, επανέλαβε και ενώπιον της ανακρίτριας πως με την 20χρονη είχαν συμφωνήσει έναντι αμοιβής να «του κάνει σεξουαλικές χάρες» και φέρεται να υποστήριξε πως από το υλικό των καμερών που είχε στο υπόγειο της Δάφνης προκύπτει ότι η κοπέλα συναινούσε σε όσα γίνονταν.

Συγκλονιστική μαρτυρία από υποψήφια οικιακή βοηθό

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία πριν από δύο μήνες είχε πάει στο σπίτι του 52χρονου στη Δάφνη ανταποκρινόμενη στην αγγελία που είχε βάλει ο 52χρονος για οικιακή βοηθό. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η γυναίκα η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της υποστήριξε πως επισκέφθηκε το υπόγειο διαμέρισμα του δράστη προκειμένου να βρει εργασία πριν από δύο μήνες.

Όπως εξηγεί την ημέρα της επίσκεψης βρισκόταν και μία άλλη γυναίκα στο σπίτι.

Η μάρτυρας ανέφερε πως ένιωσε «λες και ήμουνα μέσα στο δάσος και ερχόταν ένα λιοντάρι να με κατασπαράξει».

«Το πρόσωπό του έβγαζε μία αγριάδα», λέει η γυναίκα σημειώνοντας όμως ότι αν και ο 52χρονος δεν την φλέρταρε, την ρώτησε για ποιο λόγο φοράει σκούρα χρώματα.

Επίσης, η γυναίκα παρατήρησε πως ο 52χρονος είχε τοποθετήσει γάζες στο κρεβάτι του. Εκείνη τον ρώτησε για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί, με τον κατηγορούμενο να της απαντά ότι τον βοηθούν να κοιμάται.

Η μάρτυρας που τελικά δεν δέχτηκε τη δουλειά, καθώς όπως του είπε τα χρήματα ήταν λίγα (100 ευρώ) και εκείνη έμενε μακριά, εξηγεί ότι όταν έφυγε από το σπίτι είδε τη γυναίκα που ήταν μαζί με τον 52χρονο στα 500 μέτρα.

«Εγώ κάλεσα ραδιοταξί και έφυγα και ακόμα φεύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο 52χρονος είναι 95% τυφλός, δήλωσε κατηγορηματικά όχι. «Έβλεπε κανονικά. Έχω ζήσει με τυφλούς ανθρώπους και ξέρω πώς είναι οι τυφλοί», είπε.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…