Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέος ο δράστης του φονικού στην Πανόρμου

Προφυλακιστέο έκρινε το δικαστήριο τον δράστη του φονικού στην Πανόρμου και πρώην πολιτευτή της Χρυσής Αυγής.

580f83761dc52441258b4660

Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την Κυριακή, παρότι ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας πως βρισκόταν σε άμυνα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ότι ο 60χρονος είναι επικίνδυνος και διατάχθηκε η προφυλάκισή του, έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Ο πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και απόστρατος αστυνομικός, Φώτης Μπέλλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοχρησία.

Το φονικό και οι κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστή, αφορμή για τον καυγά που έφτασε στη δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου ήταν οι κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας για να έχει εικόνα από την είσοδο του γυμναστηρίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, άρχισε να διαπληκτίζεται με το θύμα γιατί πίστευε ότι οι κάμερες καταγράφουν και τον ίδιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης είπε στο θύμα: «Πάω να πάρω το όπλο μου και έρχομαι να σε τακτοποιήσω».

Όταν ο δράστης επέστρεψε πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 48χρόνο γυμναστή, και στη συνέχεια, με ψυχραιμία, άρχισε να κατεβαίνει την οδό Πανόρμου με το όπλο στα χέρια. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, μόλις ο δράστης τον αντίκρισε τον χαιρέτισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι από τότε που τοποθετήθηκαν οι κάμερες, το θύμα τον παρενοχλούσε άλλοτε με ύβρεις και άλλοτε με αυτοσχέδια όπλα, τα οποία βρέθηκαν έπειτα από καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπέλλος έφυγε από την αστυνομία το 2008. Δεν είναι παντρεμένος ενώ ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που έγινε το έγκλημα στην οδό Πανόρμου και Βατοπεδίου.

Ο δράστης είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα με την Χρυσή Αυγή, κυρίως στον τόπο καταγωγής του την Μεσσηνία.

Το προφίλ του Χρυσαυγίτη Μπέλλου και εμπνευστή των ταγμάτων εφόδου

Ο πρώην αστυνομικός και υποψήφιος στον νομό Μεσσηνίας με τη Χρυσή Αυγή, Φώτης Μπέλλος, συγκροτούσε τάγματα εφόδου, αψηφώντας τον αστυνομικό διευθυντή της Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα ανεχτεί κανένας να υποκαταστήσει την αστυνομία.

Η εφημερίδα “Ελευθερία” είχε γράψει πριν από περίπου 5 χρόνια, ότι ο απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό, πρωτοστατούσε στη σύσταση των “Ταγμάτων Ασφαλείας”. Είχε στείλει μέσω του τοπικού τύπου ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους νέους “από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης περιέγραφε τους στόχους των “Ταγμάτων Ασφαλείας”: «Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων», είχε γράψει.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…