Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέος και ο Στάθης Μπούκουρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη…

mpoukouras 1

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Ο Στάθης Μπούκουρας δεν έπεισε τις ανακρίτριες και τον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, παρότι στην απολογία του δήλωσε αθώος. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, στο απολογητικό του υπόμνημα (διαβάστε το ΕΔΩ) έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και ότι «η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο». Ανέφερε επίσης ότι ανέπτυσσε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν δημαρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο Στάθης Μπούκουρας είναι ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που θα οδηγηθεί στη φυλακή μέσα σε ένα 24ωρο, μετά τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή. Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός.

Ο βουλευτής θα κρατηθεί το βράδυ της Κυριακής στην Ασφάλεια και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Γερμενής και Ηλιόπουλος που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστεοι μετά την απολογία τους χθες, θα μεταφερθούν στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.