Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέοι άλλοι οκτώ κρατούμενοι στο κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

Το δρόμο των φυλακών πήραν άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι του κυκλώματος της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα…

Το δρόμο των φυλακών πήραν άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι του κυκλώματος της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα εκβίασης, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το κατώφλι του Γ΄ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης πέρασαν συνολικά 16 άνθρωποι από τους 53 συλληφθέντες, ενώ ήδη έχουν προφυλακιστεί άλλα επτά άτομα. Η διαδικασία των απολογιών των συνολικά 53 κατηγορουμένων για την υπόθεση ξεκίνησε την Παρασκευή, συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες του Σαββάτου είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ακόμη δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία κι ο άλλος απότακτος, πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της ισχυρότερης εκ των τεσσάρων συμμοριών και τέσσερις «μπράβοι».

Αντιθέτως, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 200.000 ευρώ, αφέθηκαν οκτώ εκ των κατηγορουμένων που κλήθηκαν να δώσουν σήμερα εξηγήσεις στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών, είναι ο δημοσιογράφος (με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ) και ο τραπεζικός υπάλληλος (100.000 ευρώ).

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…