Προφυλάκιση «Ινδιάνου»: Η διαφορετική κατάθεση, τα άλλοθι και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

Σημείο «κλειδί» θεωρεί η υπεράσπιση του 30χρονου προφυλακισθέντα για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, με το ψευδώνυμο ο «Ινδιάνος», την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του. 

5259958 2

Ήδη ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στην ανακρίτρια καθώς εκτιμάται ότι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών θα αποδείξει ότι την ώρα των επεισοδίων ο 30χρονος βρισκόταν στη Δυτική Αττική, όπως άλλωστε ισχυρίστηκε και ο ίδιος στην ανακρίτρια και όχι στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος απολογήθηκε χθες Σάββατο στην 13η τακτική ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως την επίμαχη ημέρα ο ίδιος βρισκόταν στον Ασπρόπυργο στο χώρο της εργασίας του από τις 10:00 το πρωί έως στις 18:00 το απόγευμα. Στη συνέχεια αποβιβάστηκε «από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, όπως επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία και ο οδηγός του οχήματος». Στις 18:30 το απόγευμα, όπως υποστήριξε, συναντήθηκε με τρία φιλικά του πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας όπου και παρέμεινε μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό). Στη συνέχεια μετέβη με λεωφορείο στη Μαγούλα και στις 19:40 όπως υποστηρίζει αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησε συγγενικό του πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί σύμφωνα με την κατάθεσή του έμειναν μέχρι τις 21:00, ενώ όπως ανέφερε και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία του εκεί.

 

Ο 30χρονος απέδωσε τα όσα κατέθεσε σε βάρος του ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης ο πρώην σύζυγός της αδερφής του, σε ενδοοικογενειακή κόντρα, ενώ υποστήριξε πως η κατάθεση του «είναι γεμάτη κενά και αντιφάσεις».

 

Τα «γύρισε» στη δεύτερη κατάθεση

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο βασικός μάρτυρας σε δεύτερη κατάθεσή του χθες στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι ο 30χρονος από τη Μαγούλα δεν είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό αλλά έτρεξε εκ των υστέρων στο σημείο.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο γνωρίζει τον κουνιάδο του ως το πρόσωπο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι ο βασικός μάρτυρας απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι απλά ο κουνιάδο μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».

Επίσης κατέθεσε πως αναγνώρισε τον κουνιάδο του όχι παρακολουθώντας δελτία ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού όπως έλεγε αρχικά , αλλά μετά από υπόδειξη βίντεο από την ΕΛΑΣ.

«Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και το φίλο του στο πλήθος» σημείωσε.

Σαράκης: Εσφαλμένη η κρίση της Δικαιοσύνης

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 30χρονου Παύλος Σαράκης κάνει λόγο για «εσφαλμένη κρίση της Δικαιοσύνης» σε ότι αφορά την προφυλάκιση του πελάτη του και επισημαίνει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβάλλει αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης.

Παρόλο που ο αναξιόπιστος καταγγέλλων μάρτυρας και πληροφοριοδότης της Ασφάλειας ανασκεύασε το περιεχόμενο της κατάθεσής του ενώπιον της ανακρίτριας. Παρόλες τις μαρτυρίες πως ο εντολέας μου βρισκόταν στη Δυτική Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη την ώρα και την ημέρα που εκτυλίχθηκε η επίθεση στον αστυνομικό. Παρόλο που δεν προκύπτει κανένα αντικειμενικό αποδεικτικό στοιχείο εμπλοκής του στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν εσφαλμένα την προσωρινή κράτηση του εντολέα μου. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αφού λάβουμε στοιχεία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου θα υποβάλλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης προκειμένου να θεραπεύσουμε την εσφαλμένη κρίση της Δικαιοσύνης.

Πηγή:Documentonews

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…