«Προφητεία»-τρολ του Παΐσιου αναμεταδίδει ως αληθινή εκκλησιαστικό site

Ήταν σαν να το είπε, αλλά δεν το είχε πει

5070886

«Θύμα» του εξαιρετικού σκιτσογράφου Γιώργου Μικάλεφ έπεσε η διαβόητη ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr, αφού χωρίς καμία έρευνα θεώρησε αληθινή μια δήθεν προφητεία του Αγίου Παϊσίου, η οποία όμως ήταν γραμμένη δια χειρός Μικάλεφ και μάλιστα για μια σατιρική σελίδα του facebook.

Συγκεκριμένα, η «προφητεία» που έγραψε ο Μικάλεφ αναρτήθηκε από τη σελίδα Ελληνικό Τρολεταριάτο και ανέφερε ότι «θα έρθει νέος διωγμός των Χριστιανών και δεν θα τον κάμουν οι Αντίχριστοι ούτε οι Κομμουνιστές. Οι ψευτοπατριώτες μασόνοι θα τον κάνουν και θα κλείσουν εκκλησίες και θα μας φυλακίζουν στα σπίτια μας και ούτε Πάσχα θα μας αφήσουν να γιορτάζουμε, ούτε Χριστούγεννα».

Προφανώς η ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψη των υπεύθυνων του ekklisiaonline και χωρίς να τους κάνει καμία εντύπωση ούτε η ονομασία της σελίδας Ελληνικό Τρολεταριάτο, ούτε η φωτογραφία με το σφυροδρέπανο, επέλεξαν να αναρτήσουν στη σελίδα τους το συγκεκριμένο απόσπασμα, φυσικά διανθίζοντάς το με τους κατάλληλους χαρακτηρισμούς: «αυτή είναι η ανατριχιαστική φράση που είχε πει ο Άγιος Παϊσιος σε μία από τις προφητείες του, θα μας κάνει να σοκαριστούμε, όντας πιο επίκαιρη από ποτέ», αναφέρεται σε ένα σημείο του κειμένου, ενώ σε άλλο κάνουν λόγο για «σοκ και δέος».

Είναι τόσο εμφανές το γεγονός ότι δεν ερεύνησαν αν η «προφητεία» είναι αληθινή που δεν ασχολήθηκαν καν με το να αναφέρουν πότε την είπε, αφού όπως γράφουν συγκεκριμένα προκειται για φράση που είχει πει ο Παΐσιος «σε μια από τις προφητείες του».

Πρόκειται για την ίδια σελίδα που πριν λίγους μήνες είχε γίνει γνωστή για το γεγονός ότι είχε μηνύσει τη σελίδα σατιρικής σκιτσογραφίας «Κουλουβάχατα», με αφορμή ένα κόμικ που οι ίδιοι θεώρησαν «βλάσφημο».

Ειρωνία της τύχης; Όταν είχε γίνει το περιστατικό με τα Κουλουβάχατα, ο Γιώργος Μικάλεφ είχε δημιουργήσει συγκεκριμένο σκίτσο υποστήριξης που ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με το ekklisiaonline.gr. Τότε η ekklisiaonline είχε αφιερώσει στον Μικάλεφ ολόκληρο άρθρο κάνοντας λόγο για «νέα αθλιότητα» στην οποία προχώρησαν «ακραίες ομάδες» και για «αισχρά σκίτσα».

Που να ξεραν ότι λίγους μήνες αργότερα θα φιλοξενούσαν ως πραγματικές προφητείες τις «τρολιές» των ίδιων σκιτσογράφων που κάποτε έβριζαν…

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.