Newsroom

Newsroom

Το προφίλ των δραστών της στυγνής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά

Που στρέφονται οι έρευνες των αρχών

glika nera 0

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα στην κούνια του μωρού της, χθες τα ξημερώματα, στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της. 

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών “ξεσκονίζουν” φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα “θησαυρό”. Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…