Προετοιμάζεται η Ελλάδα για να εξάγει όταν σταματήσει το εμπάργκο στη Ρωσία

"Ετοιμαζόμαστε από τώρα για τη μέρα που θα σταματήσουν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία" λένε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την επικείμενη άφιξη Ρώσων ελεγκτών τροφίμων στη χώρα μας, με σκοπό να γνωμοδοτήσουν για τις μελλοντικές εξαγωγές.

peaches

“Ετοιμαζόμαστε από τώρα για τη μέρα που θα σταματήσουν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία” λένε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την επικείμενη άφιξη Ρώσων ελεγκτών τροφίμων στη χώρα μας, με σκοπό να γνωμοδοτήσουν για τις μελλοντικές εξαγωγές.

Πρόκειται για ελεγκτές της Rosselkhoznadzor, της υπηρεσίας ελέγχου αγροτικών προϊόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με στέλεχος της οποίας είχε συναντηθεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης. Από το υπουργείο λένε πως ο υφυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα της Ελλάδας να εξάγει αγροτικά προϊόντα στη Ρωσία. “Οι εξαγωγές προϊόντων του πρωτογενούς τομέα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα” μεταφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Από την πλευρά των Ρώσων, ο εκπρόσωπός της Rosselkhoznadzor είχε δηλώσει στα μέσα Μαρτίου πως τα προϊόντα τροφίμων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ουγγαρία θα είναι τα πρώτα που θα επιστρέψουν στα ράφια των ρωσικών supermarkerts όταν τελειώσει το εμπάργκο.

Αντικείμενο των ελέγχων που θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ, θα είναι σε πρώτη φάση οι επιχειρήσεις παραγωγής γάλακτος, κρέατος, ιχθύων καθώς και των προϊόντων αυτών, που ενδιαφέρονται να εξάγουν στη Ρωσία. 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…