Προεκλογικό προσωπείο Μητσοτάκη για να κρυφτεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού κινήθηκε σε απόλυτα προεκλογικό τόνο, όπως και η ατζέντα με την οποία επέλεξε να ενδύσει τις αναφορές του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που ήταν και το αναμενόμενο από τη σημερινή του ομιλία.

5732358

Σε μία άνευ προηγουμένου θρασεία και προκλητική κομματική εμφάνιση προχώρησε τελικά το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν μέσω δεκάδων διεθνών και εγχώριων δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών αποκαλύψεων περί των ευθυνών του για το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ακόμη και για το… ίδιο το σκάνδαλο, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, σε μία προσπάθεια να θέσει σε ομηρία το ίδιο του το κόμμα για να συσπειρωθεί γύρω του.

Σε μία διπλή επιχείρηση απαξίωσης των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και απόλυτης διαστροφής της πραγματικότητας επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέποντας την κομματική εκδήλωση σε πεδίο ομηρίας του ίδιου του κόμματος, το οποίο κάλεσε να συνταχθεί δίπλα του.

Αφού αναπαρήγαγε τα επιχειρήματα των γαλάζιων τρολ του διαδικτύου και του Άδωνη Γεωργιάδη, όπως ότι «δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω αλλά να ακούω υπουργούς, τις γυναίκες τους, τις γραμματείς τους, ακόμα και ηθοποιούς», γρήγορα επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου αντιστροφή της πραγματικότητας και των όσων έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis», υποστηρίζοντας πως «σε ένα υπαρκτό γεγονός στήνουν σκευωρίες». Αντί απολογίας, αντί ανάληψης ευθυνών και αντί πειστικών απαντήσεων, κούνησε για μία ακόμα φορά το δάχτυλο και έδειξε τη Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια ώρα κατηγορείται πως την «κρατά όμηρο» και δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της.

«Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, θα κάνει ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως. Να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Ότι απαιτείται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη, θα αναμένουμε την ετυμηγορία της» υπογράμμισε, καταχειροκροτούμενος από ένα εξαιρετικά αμήχανο ακροατήριο, το οποίο ωστόσο χειροκρότησε όρθιο αρκετές φορές.

Εκτός από τις εκκλήσεις στους βουλευτές, τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματος που ήταν αρκετές σε όλη την ομιλία του και πρόδιδαν την έντονη ανασφάλεια που αισθάνεται από τις αποκαλύψεις και την έντονη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει, επέλεξε να διαχωρίσει τα μηνύματα που απέστειλε στον Β. Μαρινάκη -χωρίς να τον κατονομάσει- από αυτά που στέλνει στην υπόλοιπη επιχειρηματική ελίτ. «Έχουμε αποδείξει πως θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμάχους, ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ λίγο πριν είχε αναφέρει πως «άλλο το τερέν της πολιτικής, άλλο το γήπεδο των ιδιωτικό συμφερόντων».

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού φτάσει στο σημείο της ομιλίας του που αφορούσε τις «γραμμές άμυνάς» του για τις παρακολουθήσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε μέχρι και στον τούρκο πρόεδρος, με κορώνες και κραυγές πως «ο Ερντογάν δεν κρύβει πως θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα» αποσπώντας και σε αυτό το σημείο χειροκροτήματα του γαλάζιου ακροατηρίου. Επανέλαβε δε τα περί «κλειστής πόρτας στις προκλήσεις, ανοιχτού παραθύρου στον διάλογο».

Συνολικά, ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραθέσει μία ομιλία που τεχνηέντως είχε προεκλογικό τόνο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πείσει στα στελέχη του κόμματος να συσπειρωθεί γύρω του την ώρα που η κρίση βαθαίνει, επιμένοντας όμως να αρνείται να προσφύγει άμεσα και ασμένως σε κάλπες. Γι’ αυτό και ανέβασε τους τόνους της πόλωσης κατά της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας έως και για «αριστερό τραμπισμό» και «εθνικό μειονέκτημα», βάζοντας και πάλι στο παιχνίδι τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ελπίζοντας στην πυροδότηση των πατριωτικών αντανακλαστικών του ακροατηρίου του. Παρουσίασε έτσι εαυτόν και κόμμα να δίνουν από σήμερα την προεκλογική μάχη, χρησιμοποιώντας το ίδιο το προεκλογικό κάλεσμα για να καλύψει τα ερωτήματα για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, που ακούγονται εκκωφαντικά πρωτίστως από πολλούς από εκείνους που από κάτω σήμερα τον χειροκροτούσαν.

Πηγή: documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…