Προεκλογικό αβαντάρισμα Πούτιν σε Λεπέν

Προεκλογικό αβαντάρισμα χαρακτηρίζεται η συνάντηση που είχε με την ακροδεξιά υποψήφια για την γαλλική προεδρία, Μαρίν Λεπέν, ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.

58d51c6b1dc524485b8b4806

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας μετά την έμμεση στήριξη και τις φιλοφρονήσεις στον Τραμπ, που έπαιξαν το ρόλο τους για την ανάδειξη του τελευταίου σε Πρόεδρο των ΗΠΑ, φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια τακτική και για τη Γαλλία. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το πρώτο πράγμα που έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Πούτιν ήταν ότι δεν προτίθεται να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές. «Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Γαλλία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ισορροπημένες σχέσεις με την κυβέρνηση και με δυνάμεις της αντιπολίτευσης» τόνισε ο ρώσος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας», αλλά με βάση τη σημειολογία, μάλλον αυτό έχει ως στόχο ο κ. Πούτιν, γνωρίζοντας πως αν η Λεπέν επικρατήσει τότε θα διευρυνθούν τα ρήγματα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Από την άλλη, η Μαρίν Λεπέν ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον ρώσο Πρόεδρο, αλλά και για την ανάγκη σύσφιξης των δεσμών Ευρώπης – Ρωσίας.

Επιπρόσθετα, προσκολημμένη στην ακροδεξιά ρητορική της υπέρμετρης ασφάλειας, η κ. Λεπέν πρόταξε την ανάγκη συνεργασία για την πάταξη της τρομοκρατίας. Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες σε αυτό τον τομέα.

Ο κ. Πούτιν σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…