Προεκλογική εκστρατεία με σύνθημα Νομος και Ταξη

Εντάξει λοιπόν, άντε και το εμπεδώσαμε...η πορεία από πλευράς ΝΔ για τις επόμενες εκλογές είναι στρωμένη πάνω στο δρόμο Νομός και Τάξη.

5257241 0

Έχοντας αποτύχει σε όλα τα άλλα μέτωπα παταγωδώς, όπως στην Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον και με διαφαινόμενο το “ατύχημα” και στα εθνικά θέματα επιλέγει να παίξει το τελευταίο της χαρτί, το «Νόμος και Τάξη».

Η δεξιά παράταξη το έχει παίξει και σε άλλες ιστορικές περιόδους αυτό το χαρτί και της “φτούρησε”. Πιστεύει λοιπόν ότι και τώρα θα συμβεί το ίδιο. Ότι θα μπορέσει να συγκρατήσει το δεξιό της ακροατήριο χρησιμοποιώντας τον Δ.Κουφοντίνα και το φάντασμα της 17 Νοέμβρη, την “αποκατάσταση” της εύρυθμης λειτουργίας των Πανεπιστημίων, την αμείλικτη στάση σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τη δήθεν προστασία της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτό ο Χρυσοχοΐδης έχει ξαμολήσει τους πραιτοριανούς του στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να εφαρμόσουν πειθήνια το δόγμα.

Μόνο που απ’ ότι δείχνουν οι εξελίξεις λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο…Κατ’ αρχήν ο πρωθυπουργός έδωσε με τον τρόπο που κινείται τη χρυσή ευκαιρία σε καραμανλικά στελέχη της παράταξης να βγουν δημόσια να αμφισβητήσουν σε όλα τα μέτωπα την πολιτική του. Δίνει επίσης την έτερη χρυσή ευκαιρία στην αντιπολίτευση να συσπειρωθεί γύρω από τον άξονα Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επίσης ο δρόμος που επέλεξε είναι λίαν ολισθηρός, καθώς είναι γνωστή η ιδεολογία που δυστυχώς διέπει μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων ασφαλείας. Έχει φανεί από τα  αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν. Είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί ένας νέος επίδοξος Κορκονέας.

Όμως αυτό που κυρίως έχει χάσει είναι την οποία επαφή με τα λαϊκά στρώματα που ως τώρα την ψήφιζαν. Με τα νοικοκυριά τους χτυπημένα από την οικονομία των lockdown, με την εκπαίδευση των παιδιών τους να παραπέμπεται σε κάποιο άγνωστο μέλλον, με τη σωματική και ψυχική τους υγεία να επιδεινώνεται καθημερινά το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτό τον κόσμο είναι τι θα γίνει με τον Κουφοντινα η πόσοι αστυνομικοί θα είναι μέσα στα Πανεπιστήμια. Αποτελεί “πολυτέλεια” γι’ αυτά τα στρώματα να ενδιαφερθούν για αυτά τα ζητήματα, όταν παίζεται η επιβίωση τους με την παράταση των lockdown.

Όμως αυτή τη στάση αυτών των στρωμάτων πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της η αντιπολίτευση. Καλές οι εξαγγελίες για τη θωράκιση του ΕΣΥ. Όμως αν δε συνοδευτούν από τώρα με καταγγελία των άχρηστων για την προστασία της δημόσιας υγείας και επιβλαβών για όλους τους άλλους τομείς περιοριστικών αυτών μέτρων – όπως ήδη βγαίνουν δημόσια και το ανακοινώνουν πολλοί επιστήμονες – τότε ο κόσμος αυτός θα παραμείνει εγκλωβισμένος να έχει να επιλέξει σε ποιον γαλάζιο συνδυασμό θα δώσει την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές.

Η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Ελευθερία της Ενημέρωσης λειτουργούν σ’ αυτούς που έχουν ήδη εξασφαλισμένη την επιβίωση. Όχι, σ’ αυτούς που παλεύουν γι’αυτην. Κι αυτό είναι και ιστορικά αποδεδειγμένο και παγκοσμίως, αλλά και στην χώρα μας από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Χούντα από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.