Προειδοποίηση Λέκκα για Θήβα: Μπορεί να δώσει 5,5 Ρίχτερ

Το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας την τελευταία έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που οδήγησε χθες τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου σε έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού.

eklek

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τη Θήβα, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί στην περιοχή μεγάλος σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ. ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, είναι υπαρκτό το σενάριο να γίνει ισχυρός σεισμός στην περιοχή αυτή, αν και καθησύχασε λέγοντας ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλες.

Μάλιστα, όπως  ανέφερε ότι το ρήγμα της περιοχής δεν συνδέεται με τα ρήγματα σε Αταλάντη και Αλκυονίδες. «Το ρήγμα της Θήβας έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν έχει το μέγεθος που έχουν τα άλλα δύο ρήγματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε να κάνουμε στη Θήβα με μια συστάδα ρηγμάτων, είναι πολλά μαζί, δεν είναι ένα και τα οποία δίνουν αυτούς τους μικρούς σεισμούς. Και τους δίνουν αυτούς τους σεισμούς τους τελευταίους τέσσερις μήνες» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.