Προειδοποίηση Λαβρόφ στο Κίεβο να μην ασκήσει βία εναντίον των Ρωσόφιλων

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ μιας βαθιάς, συνταγματικής αναθεώρησης στην Ουκρανία στην οποία όλες οι δυνάμεις και οι περιοχές θα συμμετέχουν…

lavrof 3

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ μιας βαθιάς, συνταγματικής αναθεώρησης στην Ουκρανία στην οποία όλες οι δυνάμεις και οι περιοχές θα συμμετέχουν ισότιμα. Τα παραπάνω δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

O Λαβρόφ είπε πως μια ενωμένη, αδελφική Ουκρανία που θα είναι φιλική προς τη Ρωσία, είναι μια Ουκρανία σύμφωνη με τα ρωσικά συμφέροντα. Ωστόσο, όπως είπε ο Λαβρόφ, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βαθιά συνταγματική μεταρρύθμιση.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος δήλωσε ότι η ηγεσία του Κιέβου δεν τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για τον τύπο κράτους που θα πρέπει να είναι η Ουκρανία, ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι είναι μεγάλης σημασίας.

Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών από τις ουκρανικές αρχές, λέγοντας ότι υπονομεύει τις προοπτικές για συνεργασία στην προσπάθεια επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, προειδοποιώντας έτσι το Κίεβο να μην ασκήσει βία εναντίον των Ρωσόφιλων.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Δύσης είπε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους δυτικούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, κάτι που, όπως τόνισε, δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα. «Εκείνοι που ενθαρρύνουν την σημερινή ηγεσία στο Κίεβο θα πρέπει να είναι πλήρως υπόλογοι», είπε.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…