Προειδοποίηση Χαμάς για ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα: Θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις

Παρά τον διεθνή συναγερμό και την κατακραυγή για το ενδεχόμενο σφαγής στη νοτιότερη πόλη της Γάζας, το Ισραήλ επιμένει ότι οι δυνάμεις του είναι αποφασισμένες να εισβάλουν στην πόλη στην οποία αυτή τη στιγμή συνωστίζονται 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

palestine

Οποιαδήποτε ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις ανταλλαγής αιχμαλώτων, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Aqsa που απηχεί τις θέσεις της Χαμάς, επικαλούμενο ανώτερο ηγέτη της παλαιστινιακής ομάδας.

Νωρίτερα, ο Μοχάμεντ Ναζάλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ανέφερε στο Al Jazeera ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας. «Ο Νετανιάχου θέλει ο πόλεμος να συνεχίσει για να παραμείνει στην εξουσία διατηρώντας τον δεξιό συνασπισμό του», υπογράμμισε «μέχρι τις αμερικανικές εκλογές όπου επιθυμεί να κερδίσει ο Τραμπ».

Το ενδεχόμενο ισραηλινής εισβολής στη Γάζα κατήγγειλε και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέαρμποκ, επισημαίνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν μπορούν απλώς να εξαφανιστούν στον αέρα» και προειδοποιώντας για μια επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή όπως είχε κάνει νωρίτερα, μεταξύ άλλων, και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 112 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 40 από αυτούς στη Ράφα και 173 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του πολιορκημένου θύλακα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις 7 Οκτωβρίου ξεπέρασε τους 28.176 και των τραυματιών τους 67,784.