Προειδοποίηση για έξι τοπικά lockdown

«Είμαστε ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα»

NewsRoom 15/07/2021 | 19:18

«Είναι ξεκάθαρη η επιδημιολογική επιβάρυνση. Είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε εάν μπορέσουμε στα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλες τις ροές στις περιοχές αυτές» σημείωσε και έριξε την ευθύνη στις νέες ηλικίες και στο «ζήτημα διασκέδασης και συναθροίσεων»

Αυτή ήταν η απάντηση του του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κοντά είμαστε στην εφαρμογή τοπικών lockdown στις επιβαρυμένες περιοχές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, είχε αναφέρει νωρίτερα, ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο έχει τριπλασιαστεί, στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Τέλος, σημείωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις στις έξι παραπάνω περιοχές από το προσεχές Σάββατο θα πρέπει να κάνουν από ένα self και από ένα rapid τεστ την εβδομάδα.

Το ίδιο θα ισχύει και σε μη εμβολιασμένους εργαζομένους σε επιβατικά πλοίο και κρουαζιερόπλοια.