Newsroom

Newsroom

Πρόεδρος FIFA Τζ. Ινφαντίνο: Υποκριτικό ξέσπασμα υπέρ της διοργάνωσης του Μουντιάλ στο Κατάρ

Μια ημέρα μόλις πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο πρόεδρος της FIFA έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την υπόληψή του και να υπερασπιστεί την διοργάνωση.

AP21262592907233

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατηγόρησε τους επικριτές του Κατάρ για τρομερή υποκρισία και ρατσισμό, ισχυριζόμενος ότι τα δυτικά έθνη δεν είναι σε θέση να δώσουν μαθήματα ηθικής στο Κατάρ.

«Είμαι Ευρωπαίος. Για αυτό που κάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 3.000 χρόνια, θα πρέπει να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν αρχίσουμε να δίνουμε ηθικά μαθήματα στους ανθρώπους», είπε ο Ινφαντίνο σε εκατοντάδες δημοσιογράφους το Σάββατο, μία ημέρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο Ινφαντίνο είπε ότι η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει «σημειώσει πρόοδο» στη βελτίωση των δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων.

«Ήρθα εδώ πριν από έξι χρόνια και έθιξα το θέμα των μεταναστών εργαζομένων κατευθείαν, στην πρώτη μου συνάντηση», είπε ο Ινφαντίνο, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Ο Ινφαντίνο υποβάθμισε επίσης τις ανησυχίες για το εάν οι ΛΟΑΤΚΙ+ φίλαθλοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο σε μια χώρα όπου οι ομοφυλόφιλοι κινδυνεύουν με βασανιστήρια και φυλάκιση και επέμεινε ότι το Κατάρ, με τη βοήθεια της FIFA, έχει προβεί σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις κατασκευές που αφορούν τις εγκαταστάσεις του Μουντιάλ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που το Κατάρ αμφισβητεί τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εργαζόμενοι δούλευαν με εντατικούς ρυθμούς πολλές ώρες σε συνθήκες έντονης ζέστης και χωρίς την εξασφάλιση των βασικών μέσων. Ωστόσο, ο Ινφαντίνο χαρακτήρισε τέτοιες αναφορές υποκριτικές, δεδομένου ότι 25.000 μετανάστες έχουν πεθάνει προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη από το 2014.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…