Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Έλαβα αίτημα για άρση ασυλίας του Ιωάννη Λαγού

Οι ελληνικές αρχές έστειλαν το αίτημα για άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

lagos 0

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

Ειδικότερα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου».

Ο Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους αλλά η Εισαγγελέας πρότεινε αναστολή

Σύμφωνα με την ίδια και όπως εξήγησε το σκεπτικό της, ανάμεσα σε άλλα, οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς τους όρους και η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί ως κόμμα.

Αναστολή έλαβε και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αιτηθεί και με επιστολή του δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο.

Ο ίδιος μάλιστα, τον Ιούλιο του 2015 οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή μετά από παραβίαση των περιοριστικών όρων, τρεις μήνες αφότου αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Ο Γ. Λαγός δεν τηρούσε τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε σήμερα η Α. Οικονόμου, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την επιστροφή του στη φυλακή.

Ο ευρωβουλευτής που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παραβίασε, τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά:

– Στις 28 Μαΐου του 2015, όταν αποχώρησε από τη Βουλή στις 23.40, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και επέστρεψε σπίτι του την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

– Στις 12 Ιουνίου του 2015 αντί να επιστρέψει στο σπίτι του όταν έφυγε και πάλι από τη Βουλή πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

– Στις 16 Ιουνίου του 2015 έφυγε από τη βουλή στις 21.50 και εμφανίστηκε στο σπίτι του στις 9.00 το πρωί της επόμενης.

Η προκλητική αυτή πρόταση από την πλευρά της Α. Οικονόμου, θυμίζει κατά πολύ την πρόταση επί της ενοχής των κατηγορουμένων που είχε κάνει λίγους μήνες πριν και είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

 

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων

Καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τους G7: «Εργαζόμαστε για σταθεροποίηση της κατάστασης»

g7

Καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τους G7: «Εργαζόμαστε για σταθεροποίηση της κατάστασης»

Η συνεδρίαση των G7 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση…