Newsroom

Newsroom

Πρόεδρος εργαζομένων στον Επισιτισμό: Οι διανομείς έχουν ένα νεκρό τον μήνα και το Efood €120 εκατ. κέρδη

«Aυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αποτέλεσμα του Νόμου Χατζηδάκη» - Εξήγγειλε κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην εταιρεία και την κυβέρνηση

5258001 2

Μετά τους εκβιασμούς της ψηφιακής πλατφόρμας προς τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις ούτως ή άλλως ανεπαρκείς συμβάσεις τους και να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι, υπό την απειλή διακοπής συνεργασίας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Γιώργος Χόντζογλου, ανακοίνωσε ότι θα οδηγηθούν σε κλιμάκωση του αγώνα.

Όπως ο ίδιος σημείωσε: «Θα κοινοποιήσουμε με εξώδικο την κινητοποίηση της Τετάρτης», είπε ο κ. Χότζογλου, «το εξώδικο θα κοινοποιηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα που έστειλε τα μηνύματα στους 211 συναδέλφους μας για κατάργηση των συμβάσεών τους και μετατροπή τους σε εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά και στη ΓΣΕΒΕΕ ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο».

Ασκώντας δριμεία κριτική προς την εταιρεία και την κυβέρνηση, ο κ. Χότζογλου αναφέρθηκε σε ορισμένα σοκαριστικά στοιχεία που αφορούν τους εργαζομένους σε ντελίβερι.

Όπως ο ίδιος σημείωσε: «Ζούμε τα απόνερα του νόμου Χατζηδάκη, αν δείτε το άρθρο 69 είναι φωτογραφία αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία … μιλάμε για μια εταιρεία που μέσα στην κρίση της πανδημίας εκτόξευσε τα κέρδη της, πάνω από 120 εκατ. ευρώ κέρδη, όχι τζίρο … μιλάμε για τους εργαζόμενους, που τα τελευταία τρία χρόνια μετράμε ένα νεκρό κάθε μήνα, είναι πολύ επισφαλής η εργασία τους -και είναι τρία χρόνια τώρα με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις».

Τέλος ο κ. Χότζογλου δήλωσε ότι: «Θα κινηθούμε δικαστικά κατά της πλατφόρμας, θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο και κάθε συνδικαλιστικό μέσο για να σταματήσει αυτό το αίσχος, γιατί περί αίσχους πρόκειται … ζητούμε υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου για τους συναδέλφους και από εκεί και πέρα να ξεκινήσει ο διάλογος για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο».

Δείτε την συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN:

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…