Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ για τη «λάσπη» κατά της απεργίας: Ούτε ΠΑΜΕ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ είμαι

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και πρώην υποψήφιος της ΝΔ απαντά στο Μαξίμου για τη συκοφάντηση της σημερινής απεργίας

Επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που απεργούν κατά του ασφαλιστικού εξαπέλυσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, προχωρώντας σε μια άνευ προηγουμένου συκοφάντηση των απεργών και των αιτημάτων τους. 

Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν την απεργία «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», τονίζοντας παράλληλα ότι τα αιτήματά τους είναι «εκτός λογικής», ενώ δε δίστασαν να τροφοδοτήσουν για άλλη μια φορά τον κοινωνικό κανιβαλισμό, παραθέτοντας «τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συκοφάντηση των απεργών από κυβερνητικούς κύκλους δεν έμεινε ασχολίαστη, με πρώτο-πρώτο να αντιδρά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, μιλώντας στο Open. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,  δεν αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό «εργατοπατέρες» που αποδίδει σε αυτόν και τους συναδέλφους του το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά: «ούτε του ΠΑΜΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά είμαι της ΔΑΚΕ και του φιλελεύθερου χώρου» προκαλώντας τα γέλια των παρουσιαστών.

Μάλιστα, ο κατά το Μέγαρο Μαξίμου «εργατοπατέρας» πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν χθες τα εξής:

«Βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις.

Ας δούμε τον κατάλογο των αιτημάτων με τα οποία ουσιαστικά ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ μνημονίων. Διαβάζουμε λοιπόν για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Οι «εργατοπατέρες» ζητούν:

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Κοινωνική ασφάλιση, υγεία – πρόνοια για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική.

– Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

– Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.

– Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε..

Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες ‘εργατοπατέρες’ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Αράχωβα: Στο «κάδρο» των αρχών, πρώην παίκτης ριάλιτι για την κτηνωδία με τον Όλιβερ

Αράχωβα: Στο «κάδρο» των αρχών, πρώην παίκτης ριάλιτι για την κτηνωδία με τον Όλιβερ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την κτηνωδία του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς σύμφωνα με…