«Πρόδωσε» τον Μητσοτάκη για χάρη του Μαδούρο ο κυβ. εκπρόσωπος – «Ποιος είναι πρόεδρος στη Βενεζουέλα κ. Οικονόμου;»

Πώς να πεις Μαδούρο, χωρίς να πεις Μαδούρο... - Δείτε το βίντεο με την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στο Documento

5538913

Θα περίμενε κανείς ότι η ερώτηση «ποιος είναι πρόεδρος της τάδε χώρας», να μη συγκαταλέγεται στις δύσκολες ερωτήσεις για έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο, όμως η σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών φαίνεται πως διέψευσε αυτή τη θεωρία.

Ο Γιάννης Οικονόμου φάνηκε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα ακόμη και να σταθεί ακίνητος όταν κατάλαβε «που το πάει» με την ερώτησή του ο δημοσιογράφος του Documento, Μηνάς Κωνσταντίνου, αφού συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει επιτέλους να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει πλέον ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Νικολά Μαδούρο, και όχι τον διάττοντα πραξικοπηματικό αστέρα, Χουάν Γκουαϊδό.

Στην ερώτησή του ο Μηνάς Κωνσταντίνου αναφέρει: «Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απαγόρευση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία και ξεκίνησαν συζητήσεις με το Καράκας και την κυβέρνηση Μαδούρο. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει ίδια όσον αφορά τη Βενεζουέλα; Ποιος είναι πρόεδρος για την ελληνική κυβέρνηση στη Βενεζουέλα;»

Η απάντηση του κ. Οικονόμου ήταν ένα «σεμινάριο» για το πώς κανείς να αποφύγει να πει αυτό που καλείται να δηλώσει: «
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως ταυτισμένη με τους εταίρους της στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων και διεθνών σχέσεων», απάντησε στο Documento  ο κ. Οικονόμου.

Φυσικά είναι αδύνατο να μη γνωρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ποιος είναι πρόεδρος στη Βενεζουέλα. Αυτό που ήθελε όμως να αποφύγει ήταν να αναφέρει το μισητό όνομα του Νικολά Μαδούρο, αναγνωρίζοντας έτσι και τη λανθασμένη -όπως αποδείχτηκε από τα γεγονότα- σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναγνωρίσει τον αποτυχημένο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της χώρας.  

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου λοιπόν ουσιαστικά «φωνάζει» Μαδούρο, προσπαθώντας παράλληλα να μη στεναχωρήσει το πρωθυπουργικό ζεύγος που πανηγύριζε μαζί με τον σύμβουλο επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη για την επιχείρηση κατάληψης της εξουσίας από τον Χουάν Γκουαϊδό. Συγκεκριμένα, η αναφορά του Γιάννη Οικονόμου ότι η κυβέρνηση είναι εναρμονισμένη με την ΕΕ για το θέμα αναφέρεται εμμέσως σε σχετική απόφαση του Ιανουαρίου του 2021, με την οποία τα κράτη μέλη έπαυαν να αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και το απέδιδαν τον άνευ ουσίας τίτλο του «προνομιούχου συνομιλητή» της ΕΕ. 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…