Newsroom

Newsroom

Προβληματισμό προκαλούν στον ΠΟΥ τα τεστ αντισωμάτων

Σκεπτικισμό εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα τεστ αντισωμάτων, τα οποία δείχνουν αν ένα άτομο έχει αναπτύξει ανοσία στον κορονοϊό.

ap resea 2

Πολλές χώρες βασίζουν την στρατηγική τους για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε αυτά τα τεστ, ωστόσο, ο ΠΟΥ προειδοποιεί τις κυβερνήσεις να μην επενδύουν τόσο χρήμα όσο και ελπίδες στα συγκεκριμένα τεστ.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως, αν κάποιος προσβλήθηκε από τον ιό, αυτό του εγγυάται ανοσία», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιδημιολόγος του ΠΟΥ, Μαρία βαν Κέρκοβε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC που επικαλείται το Έθνος.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις υποδηλώνουν ότι αρκετοί άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα, γεγονός που συνεπάγεται ότι είναι λίγες οι πιθανότητες δημιουργίας «ανοσίας της αγέλης», σύμφωνα με την ίδια.

Αναλόγως ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε πως ο Οργανισμός δεν έχει καταλήξει με βεβαιότητα στο ότι η παρουσία αντισωμάτων στο αίμα εξασφαλίζει ανοσία στην εκ νέου μόλυνση από τον κορονοϊό. Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ σημείωσε πως έστω και αν τα αντισώματα είναι αποτελεσματικά, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια ότι τα έχουν αναπτύξει πολλοί άνθρωποι για να αρχίσει η λεγόμενη «ανοσία αγέλης». 
 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…