Προβληματίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο-μελέτη του πρώην Στελέχους του ΔΝΤ Desmond Lachman, στο οποίο διατυπώνονται έντονες ανησυχίες σχετικά με τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας.

57c7e6e21dc52461108b45d8

Συγκεκριμένα, ο κ. Lachman εξηγεί, βασιζόμενος στα επίσημα στοιχεία, πως τα πλεονάσματα της Γερμανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ πιο σημαντικά πάνω από το αποδεκτό (3-6% του ΑΕΠ), από τα πλεονάσματα της Κίνας (1-3% του ΑΕΠ πάνω από το αποδεκτό), την ίδια στιγμή που η παγκόσμια ζήτηση είναι ανεπαρκής για να τα απορροφήσει.

Παράλληλα, το πρώην Στέλεχος του ΔΝΤ, επισημαίνει πως «η προσπάθεια των κρατών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας να μειώσουν τα ελλείμματα τους, δυσκολεύει αρκετά λόγω της διατήρησης μεγάλων πλεονασμάτων από την Γερμανική Οικονομία».

Με αφορμή αυτές τις εκτιμήσεις, ο Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν αν την απασχολούν τα υπερβολικά πλεονάσματα τα οποία προκαλούν αστάθεια στο εσωτερικό της Ένωσης, ενώ συνεχίζει ζητώντας πληροφορίες για τα μέτρα που εξετάζει η Κομισιόν να λάβει, στο πλαίσιο των ισχυόντων κανόνων για τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…