Προβληματισμός ΓΑΠ για την επιτυχία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του κάνει λόγο για αδυναμίες και ελλείψεις στο εγχείρημα για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρά τα όποια προβλήματα ή προβληματισμούς, δεν υπάρχει αμφιβολία πως «το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι και αναγκαίο και χρήσιμο για τον τόπο».

NewsRoom 21/09/2017 | 21:11

Ο ΓΑΠ τονίζει ότι η μέχρι τώρα πορεία του εγχειρήματος δείχνει ότι «μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην έξοδο από την κρίση, αλλά να συμβάλει και στην οικοδόμηση μιας Ελλάδας βιώσιμης για την επόμενη μέρα».

«Ωστόσο, θα αποτελούσε εγκληματική αμέλεια, που θα εξέθετε σε μείζονες κινδύνους το όλο εγχείρημα, να έκλεινε κανείς τα μάτια του στις προφανείς αδυναμίες και ελλείψεις που υπάρχουν», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει επίσης ότι «η εξάντληση του εγχειρήματος, επί πολλούς μήνες, σε ζητήματα διαδικαστικά και οργανωτικά, σπρώχνουν σε δεύτερη μοίρα την πολιτική, τις θέσεις και τις προτάσεις. Ο συνακόλουθος παραμερισμός ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία διαμόρφωσης μιας ξεκάθαρης και απολύτως αποδεκτής από όλους τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα, θέσης, περί της στάσης που θα τηρήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο ζήτημα της διακυβέρνησης του τόπου πριν ή μετά από εκλογές».