"Προβληματικό άνθρωπο" χαρακτήρισε τον Φίλη ο Ιερώνυμος

«O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χαρακτήρισε «προβληματικό άνθρωπο» τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, καταλογίζοντάς του ότι «άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ».

NewsRoom 01/11/2016 | 23:55

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο κ. Φίλης είναι «ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του», ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, τόνισε ότι «δεν προλάβαμε να φύγουμε και ο κ. Φίλης τα άλλαξε όλα».

«Ο κ. Φίλης θέλει να ορίσει τι θα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία. Έχει το δικαίωμα, είναι υπουργός Παιδείας. Η Εκκλησία όμως δεν πρέπει να έχει λόγο για τα Θρησκευτικά;», διερωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος. «Έχετε αυτές τις απόψεις, τις σεβόμαστε. Ακούστε και τις απόψεις της Εκκλησίας, να κάνουμε επιτροπές, να υπάρξει συμφωνία να δημιουργηθεί ένα νέο βιβλίο. Η άποψή μου είναι να γίνει μία επιτροπή της Εκκλησίας και μία επιτροπή του Πρωθυπουργού, που θα συνεργαστούν. Συμφωνήσαμε σε αυτό», είπε.

Πρόσθεσε πως ρώτησε τον κ. Φίλη μπροστά στον Πρωθυπουργό «αν έχει να μας πει κάτι δικό του» και απάντησε «έχουμε μπροστά μας τον Πρωθυπουργό, ό,τι πει ο Πρωθυπουργός».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό για τη στάση του υπουργού Παιδείας, με το Γραφείο του Πρωθυπουργού να απαντά ότι «οι απόψεις του κ. Φίλη είναι προσωπικές».