Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (φωτος-βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας από το πρωί.

NewsRoom 22/10/2016 | 13:06

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα , με δυνατή καταιγίδα και θυελλώδεις ανέμους, να έχουν ξεριζώσει διάφορα αντικείμενα. Μποτιλιάρισμα και χαμηλές ταχύτητες εντοπίστηκαν σε όλο το κέντρο και τον Κηφισσό, ενώ η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι πρώτες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει από περιοχές του κέντρου της Αθήνας και των Νοτίων Προαστίων (Π. Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα). Συνολικά μέχρι στιγμής είναι 10 οι κλήσεις που έχουν γίνει προς το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ωστόσο αν συνεχιστεί η κακοκαιρία με αυτή την σφοδρότητα, αναμένεται σύντομα ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει.

Οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και την Αρτα μεταξύ άλλων, με πολλά σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν, ενώ και η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται μετ' εμποδίων. Ολες οι αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αναμένονται νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Μεσολόγγι: Πάνω από 100 κλήσεις στην πυροσβεστική

Στο Μεσολόγγι, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, αλλά και κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα επιδεινώθηκε καθώς κεραυνός προκάλεσε διακοπή ρεύματος και βλάβη στο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων. Παράλληλα, κατέρρευσε ανάχωμα στον δρόμο προς το ΤΕΙ, με συνέπεια να κατευθύνεται μεγάλος όγκος νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου. Πολλές καταστροφές έχουν γίνει και σε καλλιέργειες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στα οποία κατοικούν ηλικιωμένοι.

Απεγκλώβισαν γυναίκα από το αυτοκίνητό της

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στη Ναύπακτο, με την πυροσβεστική να δέχεται και εκεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Μάλιστα, σε κάποια περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει, προκειμένου να απεγκλωβιστεί γυναίκα από το αυτοκίνητό της, το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην Αχαΐα

Στην Πάτρα, σε πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ έχουν πλημμυρίσει και εκεί καταστήματα και σπίτια. Επίσης, δέντρα και πέτρες έχουν πέσει σε επαρχιακούς δρόμους, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά χωριά στη δυτική Αχαΐα.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο.

Πλημμύρισαν κτηνοτροφικές εκτάσεις και σπίτια στην Αρτα

Στην Αρτα, πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι και κτηνοτροφικές εκτάσεις καθώς, όπως αναφέρει το epirusgate, δεν είχε μπει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Βίγλας.