Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Τραυματίστηκε γυναίκα, ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν πλοία

Πολλά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα στην Πάτρα, να ξεριζωθούν δέντρα, να παρασυρθούν πλοία και να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

5a6084721dc52421158b4591

Πάτρα: Τραυματίστηκε μία γυναίκα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που

πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός τόσο στον Πατραϊκό όσο και στον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα φερτά υλικά να βγουν στην ξηρά.

Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος του Κόκκινου Μύλου, στην περιοχή της Πλαζ, στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, στο Ακταίο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Άγιο Βασίλειο και στην παραλιακή οδό στα Αραχωβίτικα.

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στις περιοχές που προκλήθηκαν τα προβλήματα και καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο μεταξύ, από πτώση σοβάδων που σημειώθηκε από κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου τραυματίστηκε στο κεφάλι μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ναύπλιο: Η θάλασσα «κατάπιε» και κατέστρεψε βάρκες

 Εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται και στην παραλία της Καραθώνας από τους σφοδρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή τη νύχτα.

Βάρκες βούλιαξαν εντελώς και χάθηκαν κάτω από τα μανιασμένα κύματα που σάρωσαν την περιοχή, σκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ οι ξύλινες αυτοσχέδιες προβλήτες που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για να εξυπηρετηθούν καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.



Επίσης μια τεράστια κλάρα από πεύκο έπεσε την νύχτα πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του λόφου της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν περνούσε κάποιος διερχόμενος κάτοικος της περιοχής καθώς θα θρηνούσαμε θύματα. 


Προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Αττική 

Προβλήματα προκάλεσαν σε Στερεά Ελλάδα και Αττική επίσης οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ της Τετάρτης. Στην Φθιώτιδα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για πτώσεις δέντρων, που σε πολλές περιπτώσεις εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε στο ύψος του Αργυροχωρίου, διέκοψε την κυκλοφορία από και προς τα χωριά της Υπάτης και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να δώσει και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία.


Ο πολύ δυνατός αέρας χτύπησε και τη Λαμία, σπάζοντας δέντρα και ρίχνοντας όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες στο έργο που γίνεται στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Περιοχές στη δυτική Φθιώτιδα έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από πτώση δέντρου σε γραμμές της ΔΕΗ, ενώ προκλήθηκε και ζημιά στα ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ.


  Στην Υπάτη ανεμοστρόβιλος σήκωσε σκεπές, ξήλωσε δέντρα και γκρέμισε πρόχειρες κατασκευές.   


Στην Αθήνα, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί περισσότερες από 45 κλήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Προβλήματα στα λιμάνια της χώρας

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Αγ. Μαρίνας-Νέων Στύρων, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσας-Αιδηψού, Γλύφας-Αγιόκαμπου, Βόλου-Σποράδων και Καβάλας-Πρίνου.

 Στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου, από τις 2.30 τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης πιθανόν να αρχίσουν να εκτελούνται δρομολόγια από τις 3μμ.

 Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνης-Ζακύνθου και Κυλλήνης-Κεφαλλονιάς. Κανονικά εκτελούνται από τις 2μμ τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Στον Πειραιά ρυμουλκά επιχειρούσαν νωρίτερα να δέσουν το οχηματαγωγό “Παναγία Αγιάσου”, το οποίο είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

 Χωρίς ρεύμα ήταν το πρωί περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποκαθίσταται αυτήν την ώρα από συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δένδρων στα καλώδια, οι οποίες επίσης αποκαθίστανται από τεχνικούς του Διαχειριστή.

Έσπασαν κάβοι πλοίων στην Ελευσίνα

Λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι στα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται αυτή τη στιγμή μόνο από τις άγκυρές τους.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο ρυμουλκά προκειμένου να συνδράμουν στην ασφαλή επαναπρόσδεση των δύο πλοίων.

Ταλαιπωρία για το “Νήσος Χίος”

Αγκυροβολημένο νοτιοανατολικά της Λήμνου στο αρκωτήρι της Αγ.Ειρήνης, βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» που λόγω των ιχυρών ανέμων, 9-10 μποφόρ, δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι της Μύρινας.

Το πλοίο το οποίο μεταφέρει 45 επιβάτες, 11 φορτηγά και 6 ΙΧ, δεν κατάφερε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει και το λιμάνι του Άη Στρατη.Το «Νήσος Χίος» πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο-Άη Στράτης-Μύρινα-Καβάλα.

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα, από τις 9 το πρωί, κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου, μέχρι το μεσημέρι, μετά την παύση της ισχύς του απαγορευτικού απόπλου, για όλα τα πλοία, που εκτελούσαν βραδινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμη Γεωργακόπουλο, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατάφερε να απομακρύνει το δέντρο από την κατοικία, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές».

Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης εξέδωσαν τα λιμεναρχεία των δύο νησιών του Ιονίου. Αυτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην Ζάκυνθο, δημιουργήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Τραγάκι, το Τσιλιβί και το Κυδώνι.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο ‘Μακεδονία’

Ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ κατά διαστήματα, που πνέουν στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…