Πρόβλεψη-βόμβα από Μαγιορκίνη: Έκρηξη κρουσμάτων με πάνω από 20.000 την Τρίτη

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για τον αριθμό κρουσμάτων αύριο Τρίτη (28/06).

Σε πρόβλεψη-βόμβα για την Τρίτη (28/06) προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως θα καταγραφούν περισσότερα από 20.000 κρούσματα COVID-19.

«Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. «Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης. Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)», σχολιάζει.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη:

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι θα έχουμε 20.000 με 25.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού μέχρι τις 15 Ιουλίου. 

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως, με δεδομένη την ταχύτητα της διασποράς του ιού και τη χαλάρωση που επικρατεί, ο πραγματικός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορούσε ήδη να είναι διπλάσιος από τα 10.000 περίπου κρούσματα που καταγράφονται σήμερα. «Με τα τεστ που κάνουμε αυτήν τη στιγμή, τα όχι πάρα πολλά, εμείς περιμένουμε ότι θα φτάσουμε τα 20.000, ίσως και παραπάνω, μέχρι τις 15 Ιουλίου. Στα σενάρια που τρέχουμε έχουμε δει τιμές από 20 έως 25 χιλιάδες. Εξαρτάται και από τις τουριστικές ροές», σημείωσε.

 

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της Πάτρας-Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου έξω από το ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της Πάτρας-Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου έξω από το ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας

Ο ξυλοδαρμός μαθητή των ΕΠΑΛ στην Πάτρα, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τελευταίων βίαιων…

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Έντονα φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα τη χώρα με την νέα κακοκαιρία να είναι σε εξέλιξη…