Προαναγγελία αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Ηλιόπουλο

«Πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο», είπε κατά την εισήγηση του ο Νάσος Ηλιόπουλος στην ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου,

ηλιοπουλος αχτσιογλου

Υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τάχθηκε, την Κυριακή (19/11), ο Νάσος Ηλιόπουλος κατά την εισήγησή του στην πανελλαδική στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο». Επισημαίνεται, μάλιστα, πως εκείνος ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα.

 

Πάντως, αν και τα ηγετικά στελέχη της τάσης, Έφη Αχτσιογλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακοπούλος δεν τοποθετούνταν δημόσια, οι εκτιμήσεις, μέχρι σήμερα, γύρω από την απόφαση της ομάδας Αχτσιόγλου έγερναν προς την δύσκολη επιλογή της αποχώρησης. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς το «εκρηκτικό» κλίμα που επικράτησε κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο «President» και που έφερε την αποχώρηση της «Ομπρέλας» των Ευκλείδη Τσκαλώτου, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Βούτση κ.α., από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα.

Μέσα στην τάση «6+6», σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν εκείνοι που προκρίνουν την αποχώρηση τώρα, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται στην γραμμή παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το συνέδριο του Φεβρουαρίου η ακόμα και τις ευρωεκλογές. Επιπλέον προβληματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι το πώς θα αντιληφθεί η βάση του κόμματος την περίπτωση αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν, δηλαδή, εκλειφθεί ως ένα βήμα κοινής συμπόρευσης με την «Ομπρέλα» η όχι.

 

Ερωτήματα, σε κάθε περίπτωση, που «ψάχνουν» απαντήσεις από σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πάντως πως η τάση «6+6» έχει στείλει τα μηνύματα της προς την ηγεσία του κόμματος και με την αποχώρηση της από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και με το σκληρό κείμενο κριτικής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…