Προανακριτική: Ο… μπροστινός Καλογρίτσας παραδέχτηκε ότι είχε 80 εκατ. ευρώ

Στην παραδοχή πως δεν κατείχε μόνο 8 αλλά 80 εκατ. ευρώ προχώρησε -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης– ο Χρήστος Καλογρίτσας, αναιρώντας τον εαυτό του και κυρίως το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο διαδραμάτισε ρόλο «μπροστινού» για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Άγγελος Προβολισιάνος 18/05/2021 | 15:28

Στην παραδοχή πως δεν κατείχε μόνο 8 αλλά 80 εκατ. ευρώ προχώρησε - σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ο Χρήστος Καλογρίτσας, αναιρώντας τον εαυτό του και κυρίως το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο διαδραμάτισε ρόλο «μπροστινού» για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης παρενέβη κατά την εξέταση του μάρτυρα αφήνοντας μπροστά του την εγγυητική επιστολή της Attica Bank με την οποία ο γιος του και αποτυχών υπερθεματιστής διαβεβαίωνε πως κατείχε κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. Ευρώ για τη συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία.

«Αφού λες ότι ήσουν ¨μπροστινός¨ και δεν είχες λεφτά, πού τα βρήκες τα 8 εκατ. ευρώ;» ρώτησε τον εργολάβο με τον οποίο ήρθε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο. Τότε, ο Χρ. Καλογρίτσας αποκρίθηκε: «80 εκατ. είχα!».

«Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι ήταν ¨μπροστινός¨ του τηλεοπτικού εγχειρήματος και να δηλώνει στην Επιτροπή ότι δεν είχε μόνο 8 αλλά 80 εκατ. Ευρώ;» αναρωτιούνται με νόημα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: Documento