Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας, η… Μοσάντ και οι «απατεώνες Άραβες»

Μέχρι και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ είχαν την τιμητική τους στην πρώτη και επεισοδιακή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική, η οποία διεκόπη λόγω αδιαθεσίας του.

kalogritsas

Ενώ ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος χαρακτήρισε την οικογένεια Χούρι «απατεώνες και ψεύτες Άραβες», έφτασε στο σημείο να τη συνδέσει εμμέσως με «Ισραηλίτες» και «άλλες υπηρεσίες»!

Κατασκοπευτικές πτυχές απέκτησε η φαρσοκωμωδία της Προανακριτικής όταν ο μάρτυρας κατέθεσε την πεποίθηση ότι οι Λιβανέζοι μεγαλοεπιχειρηματίες έκρυβαν άλλους σκοπούς πίσω από την πρόθεση εμπλοκής στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χρ. Καλογρίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αφού πληροφορήθηκα για αυτή την εταιρεία (CCC), νόμιζα ότι αυτό το κανάλι δεν θα ήταν ένα κανάλι, όπως έλεγαν να απευθύνεται στους αραβικούς πληθυσμούς της Ευρώπης κ.λπ. Πίστευα, δηλαδή, ότι ήταν ένα μπροστινό κανάλι το οποίο θα καθοδηγούταν τουλάχιστον στο μέρος το δικό τους από Ισραηλίτες -έτσι πίστευα εγώ- και άλλες υπηρεσίες. Το καταθέτω».

Παράλληλα, ο εργολάβος -ο οποίος αρνήθηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης της Τοξότης λέγοντας ότι η κατασκευαστική ανήκει στην… οικογένεια- καταφέρθηκε κατά των Λιβανέζων μεγαλοεπιχειρηματιών φέρνοντας σε αμηχανία τους εκπροσώπους της ΝΔ. Τους αποκάλεσε «ψεύτες, απατεώνες και θεοποιημένους στον κόσμο έμπορους διαφόρων πραγμάτων» και πρόσθεσε πως δεν έχει κανένα άγχος αν τα μέλη της οικογένειας τον μηνύσουν για τα λεγόμενά του.

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, το καρφί του Χρ. Καλογρίτσα προς την Επιτροπή και -κυρίως- τους βουλευτές της πλειοψηφίας. «Υπ’ όψιν ότι εσείς εδώ μέσα την έχετε θεοποιημένη αυτήν την εταιρεία. Παραλίγο να την κάνετε μεγαλύτερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ήταν το καυστικό σχόλιο για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι «γεωπολιτικοί και γεωοικονομικοί παράγοντες» Χούρι.

Υπενθυμίζεται ότι στο εξώδικο που είχε αποστείλει στην Προανακριτική ο εργολάβος είχε αντιδράσει έντονα στην εξαίρεση των Λιβανέζων από τη λίστα μαρτύρων και απαιτούσε την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση των Χούρι, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία θα μετατραπεί σε «φιάσκο – παρωδία». Όπερ και εγένετο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν… διαπιστευτήρια συμπάθειας και αναγνώρισης στη CCC. Κατά την κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της CCC, ο Θάνος Πλεύρης άρχισε την εξέταση του μάρτυρα, διαβεβαιώνοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε για να δικάσουμε τη CCC». «Εγώ και σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ ότι η CCC είναι πραγματικά μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που κάνει έργα παγκοσμίως και βρίσκεται στην Ελλάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε θέματα που έχουν να κάνουν με το κομμάτι που αφορά τον κ. Καλογρίτσα και την συμμετοχή του στις τηλεοπτικές άδειες για τυχόν ευθύνες του υπουργού. Άρα, πολλές ερωτήσεις που γίνονται δεν θέλω να τις εκλάβετε ότι γίνονται γιατί εδώ δικάζεται η CCC» έσπευσε να διευκρινίσει.

Κατά την εξέταση του μοναδικού διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Χούρι – Καλογρίτσα, ο Θ. Πλεύρης συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη με την επισήμανση του Κυριάκου Τόμπρα σύμφωνα με την οποία η CCC είναι «government friendly» με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που ίσχυε και για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: documentonews.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…