Προανακριτική: Νέα «μαγειρέματα» της ΝΔ υπέρ Καλογρίτσα

Σε πολιτικά «μαγειρέματα» επιδίδονται τα μέλη της πλειοψηφίας στην Προανακριτική προκειμένου να παρακάμψουν από πρώτο μάρτυρα τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρήστο Καλογρίτσα, μετά την ανατροπή που επιφύλασσε το e-mail του Κυριάκου Τόμπρα.

5282230

Οι πολιτικές εξυπηρετήσεις ΝΔ – ΚΙΝΑΛ υπέρ του άλλοτε αφερέγγυου εργολάβου αποτυπώθηκαν στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής. Παρά το γεγονός ότι ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ήταν ο υποψήφιος υπερθεματιστής και πρώτος εκδότης του Documento, τα δύο κόμματα τον εξαίρεσαν από τη λίστα μαρτύρων, ενώ δεν κατέστησαν πρώτο μάρτυρα τον πατέρα του, Χρήστο, αλλά τον Κυριάκο Τόμπρα. Πρόκειται για τον συνεργάτη του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της πταισματοδίκη ότι διαμεσολαβητής ανάμεσα στις οικογένειες Καλογρίτσα – Χούρι ήταν ο ίδιος και όχι ο Νίκος Παππάς. Μάλιστα, η εν λόγω κατάθεση ήταν προϊόν αιτήματος του Χρ. Καλογρίτσα, γεγονός που έπληξε καίρια το αφήγημα του.

Οι μεθοδεύσεις αυτές αποσκοπούσαν αφενός στην προστασία του γιου και αφετέρου στη διευκόλυνση του πατέρα, καθώς αν ο Κυρ. Τόμπρας κατέθετε πρώτος, τότε ο Χρ. Καλογρίτσας θα είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμαστεί καταλλήλως. Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν όταν ο Κυρ. Τόμπρας γνωστοποίησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην Επιτροπή ότι βρίσκεται σε καραντίνα.

Νέες μεθοδεύσεις;

Η πρώτη αντίδραση του προεδρείου της Προανακριτικής ήταν να ενημερώσει τους εισηγητές της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η θέση που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο, Σταύρο Κελέτση, ήταν να αναβληθεί η κατάθεση του Κυρ. Τόμπρα την Τρίτη και τα μέλη της Επιτροπής να προσέλθουν την Τετάρτη προκειμένου να εξετάσουν τον Χρ. Καλογρίτσα.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις πηγές, κάτι άλλαξε στο μεσοδιάστημα. Ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε πως συμφωνεί με τον νέο προγραμματισμό που καθιστούσε πρώτο μάρτυρα τον εργολάβο, ο κ. Κελέτσης φέρεται να άλλαξε γνώμη εξαιτίας της… κατσάδας που δέχτηκε.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Κελέτση διαψεύδουν αυτήν την εκδοχή, αντιτείνοντας πως το μόνο που έκανε ο πρόεδρος ήταν να ενημερώσει τους εισηγητές. Εντούτοις, οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν, κάνοντας λόγο ακόμα και για πειστήρια που επιβεβαιώνουν τη θέση τους. Παράλληλα, άλλες κοινοβουλευτικές πηγές από την πλευρά της ΝΔ δεν αρνούνται ότι η πλειοψηφία επιμένει στην προτεραιοποίηση της κατάθεσης του Κυρ. Τόμπρα.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο γίνεται ξεκάθαρο από την τροπή που πήραν τα πράγματα. Μπορεί ο μάρτυρας να έχει ενημερώσει ότι δεν θα προσέλθει, όμως, το προεδρείο δεν ανέβαλε την αυριανή συνεδρίαση, επικαλούμενο την ανάγκη ενημέρωσης των μελών για τα νέα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή. Όπως εικάζουν στην Κουμουνδούρου, ο διαδικαστικός ελιγμός της συμπολίτευσης θα έχει ως αποτέλεσμα να τροποποιηθεί εκ νέου ο προγραμματισμός προκειμένου πρώτος μάρτυρας να είναι ο Κυρ. Τόμπρας.

Πηγή: Documento

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.