Προανακριτική: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ποδοπατούν το Σύνταγμα και τους νόμους

Στο βωμό της επισκίασης του υπαρκτού σκανδάλου από την σκευωρία Novartis, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν διστάζουν να κινηθούν πέρα από τα όρια της νομιμότητας και του Συντάγματος, εκπέμποντας το μήνυμα πως όποιος πολίτης τολμήσει να μιλήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος θα βρεθεί στο στόχαστρο.

4951823

Kατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τρίτη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την Προανακριτική. Με το ετεροχρονισμένο αίτημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ φαίνονται να συμφωνούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι παρουσιάζεται.

Φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα ισχυρίζονται πως η πρόσφατη κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έγινε «αυτοπροσώπως με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους». Το σενάριο που διαδίδεται αποσκοπεί στη δικαιολόγηση της επιδίωξης ΝΔ – ΚΙΝΑΛ προκειμένου να «βγει η κουκούλα των προστατευόμενων μαρτύρων» στον «ειδικό χώρο» που θα υποδείξει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συντελεστεί η εξέταση. Αίσθηση προκαλεί δε ότι βουλευτές των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων διαρρέουν πως η αυτοπρόσωπη εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από μέλη της Επιτροπής δεν χρειάζεται καν έγκριση αντίστοιχου αιτήματος από τον Άρειο Πάγο ή την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
 

Περισσότερα στο Documentonews.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…