Προανακριτική: Η ανυπομονησία και τα ψεύδη της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Τη ρεβανσιστική εμμονή της πλειοψηφίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η ΝΔ να διευρύνει το κατηγορητήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να επικαλούνται ακόμα και ψευδή στοιχεία προκειμένου να βρουν τρόπο και να στοχοποιήσουν το Dοcumento και τον Κώστα Βαξεβάνη.

ek proan

Ενώ η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορούσε να παρέχει τις απαιτούμενες απαντήσεις στα ερωτήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, 30 βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν την πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων για να διευρύνουν το κατηγορητήριο του ερευνώμενου τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Για λόγους εξυπηρέτησης προεκλογικών σκοπιμοτήτων, η ΝΔ προχωρά σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό, αφού όσα ειπώθηκαν από την Ξ. Δημητρίου στην πρώτη της κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή μόνο… βολικά δεν ήταν. Συγκεκριμένα, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποδόμησε τους κύριους μάρτυρες της «σκευωρίας Novartis», Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου. Για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς περιέγραψε την ευκολία με την οποία άλλαζε τις αναφορές του, ενώ για την τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τόνισε πως η συμπεριφορά της άλλαξε άρδην όταν ήρθαν στο φως τα εμβάσματα για της Novartis προς τον σύζυγό της και πως δεν έδωσε καμία απάντηση ως όφειλε για τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με την υπόθεση Λιακουνάκου – Παπαντωνίου.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι «κουκουλοφόροι», καθώς διακινδυνεύουν τη ζωή τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τους νεκρούς της υπόθεσης Noor1. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν σημαίνουν τίποτα οι αρχειοθετήσεις τμημάτων της δικογραφίας Novartis που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Ως απάντηση στα παραπάνω, η ΝΔ δεν περίμενε ούτε τις επικείμενες απαντήσεις της Ξ. Δημητρίου στα ερωτήματα των μελών του κόμματός της στην Επιτροπή, προχωρώντας στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού.

Βάφτισαν αθώα την Τσατάνη για να στοχοποιήσουν τον Βαξεβάνη

Προκειμένου να στηρίξουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου -η οποία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται ως παραδοχή της ΝΔ ως προς την παραβίαση της εντολής της Ολομέλειας για τη συγκρότηση της Προανακριτικής- και να στοχοποιήσουν τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento, οι βουλευτές της ΝΔ επικαλέστηκαν ψευδώς ότι αρχειοθετήθηκε το πειθαρχικό εναντίον της συνταξιοδοτημένης εισαγγελέας Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, γνωστή για τις σκιώδεις πρακτικές της στην υπόθεση Βγενόπουλου. Τουναντίον, κατά της Γ. Τσατάνη επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού, αφού τόσο ο Ιωάννης Αγγελής όσο και η Ελένη Ράικου είχαν στηλιτεύσει την αντιθεσμική της παρέμβαση στο πολύκροτο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον αποθανόντα επιχειρηματία.

Για του λόγου το αληθές, όπως έχει δημοσιεύσει το Documento στο φύλλο που κυκλοφόρησε στις 16/02/2020, παραθέτουμε για άλλη μια φορά το συμπέρασμα της πολυσέλιδης υπ’ αρ. 7/2017 απόφασης του εννεαμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου με την οποία πριν από τρία χρόνια επικυρώθηκε η πειθαρχική ποινή που είχε πρωτοδίκως επιβληθεί στην τότε εισαγγελέα:

«Οι ως άνω πράξεις της διωκόμενης Εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη συνιστούν, κατά την πλειοψηφούσα γνώμη των επτά μελών του Συμβουλίου, υπαίτιες και καταλογιστές πράξεις, οι οποίες στοιχειοθετούν τα πειθαρχικά παραπτώματα της τέλεσης ασυμβίβαστων προς το αξίωμα της ως άνω Εισαγγελέα πράξεις που θίγουν το κύρος της ίδιας αλλά και της Δικαιοσύνης καθώς και της παραβάσεως διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της Δικαιοσύνης, που προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα 90, 91 παρ. 1 και 2 εδάφ. β και 93 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η διεύρυνση του κατηγορητηρίου δεν συντάχθηκε από μέλη της Επιτροπής αλλά από τους 30 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν και οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις εργασίες της Προανακριτικής. Πέραν από τον τακτικισμό που υποκρύπτεται πίσω από αυτήν την ενέργεια για λόγους επικοινωνίας, το ζήτημα που εγείρεται είναι ότι το αίτημα που διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια εμπεριέχει ψευδή στοιχεία σχετικά με την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε εναντίον της Γ. Τσατάνη όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Εφόσον, λοιπόν, όσα προσάπτουν στο Documento και στον εκδότη του βασίζονται σε ψεύδη, όντας ικανοί να παραποιήσουν ακόμα και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Δικαιοσύνης για να βαφτίσουν αθώα μία πειθαρχικά τιμωρημένη εισαγγελέα, τότε καλώς να ορίσουν…

Πηγή:Documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…