Προανακριτική: Γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταχρηστική πρακτική της ΝΔ

Αίτημα γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής κατέθεσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική με φόντο την πρωτόγνωρη πρακτική της πλειοψηφίας να καταστήσει υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται η ταυτόχρονη διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης από δύο εισαγγελικά όργανα, γεγονός που προσθέτει μία ακόμα αιτία ακυρότητας της Επιτροπής.

proanakritiki 0

Η ζέση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να καλέσουν ως υπόπτους -για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά- πολίτες οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση αιτήματος γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης Γ. Φιλιππάκης, ο αρθρογράφος Αλ. Τάρκας και η δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκου καλούνται -μετά από απόφαση της πλειοψηφίας- να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή με την προαναφερθείσα ιδιότητα, χωρίς ο Δ. Παπαγγελόπουλος να είναι κατηγορούμενος για να ενεργοποιηθεί η σχετική πρόβλεψη του άρθρου 86 του Συντάγματος περί «συμπαραπομπής των συμμετόχων».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην κλήση των εισαγγελέων κ.κ. Καλούδη και Ζαγοραίου, οι οποίοι ασχολήθηκαν επισταμένως με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως είχε επισημάνει από χθες το documentonews.gr, είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Επιτροπή στην περίπτωση που δεν εγκριθεί το αίτημα.

Άξιο αναφοράς ότι από τους 13 μάρτυρες που πρότεινε ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, τελικά μόνο τέσσερις θα καταθέσουν στην Επιτροπή, με τον εισηγητή της πλειοψηφίας, Θ. Πλεύρη, να επιλέγει του κ.κ. Μωραϊτάκη και Γρίβα.

Κι άλλη «νάρκη»

Η καταχρηστική πρακτική της ΝΔ προσθέτει μία ακόμα αιτία ακυρότητας στην Επιτροπή. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο σημερινός μάρτυρας, Β. Ιωαννίδης, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αποσαφήνισε ότι απαγορεύεται η παράλληλη διερεύνηση της μήνυσης Μιωνή από δύο εισαγγελικά όργανα, κάτι που συμβαίνει εδώ και αρκετό διάστημα. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως έχει δώσει εντολή διερεύνησης της μήνυσης του επιχειρηματία κατά των Δ. Παπαγγελόπουλου, Αλ. Τάρκα, Γ. Παπαδάκου και Γ. Φιλιππάκη. Ταυτόχρονα, όμως, η Προανακριτική Επιτροπή διερευνά την ίδια υπόθεση, γεγονός που κρίνεται παράνομο σύμφωνα με τα λεγόμενα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ούτε αυτός ξέρει τον «Ρασπούτιν»

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο Β. Ιωαννιδης τόνισε ενώπιον της Επιτροπής ότι ποτέ δεν τον ενόχλησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ χαρακτήρισε εξαίρετους τους καταγγέλλοντας εισαγγελείς (Ελ. Ράικου – Ι. Αγγελή). «Γνωρίζετε οτιδήποτε για τον ¨Ρασπούτιν¨;» ρώτησε ο Θ. Πλεύρης, με τον κ. Ιωαννίδη να απαντά: «Ουδέποτε είχα ακούσει τον χαρακτηρισμό ¨Ρασπούτιν¨». «Πως γίνεται η μετάβαση εισαγγελέων εξωτερικό για εξέταση;», ήταν το ερώτημα του προέδρου της Επιτροπής, Γ. Μπούγα, με τον μάρτυρα να εξηγεί πως «γίνεται μέσω Εurojust ή εάν υπάρχει ομάδα εργασίας και γίνεται κατόπιν άδειας». Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι στις έρευνες που διεξάγονται ενημερώνεται πάντα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πως οι διαδικασίες στο εξωτερικό είναι μυστικές και δεν πρέπει να συμμετέχουν δημοσιογράφοι.

Πηγή: documentonews.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…