Προανακριτική: Ξεκίνησε η κατάθεση «Σαράφη»

Το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε η εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ από αντιπροσωπεία της Προανακριτικής.

gada1 2

Η κατάθεση διεξάγεται σε καθεστώς πλήρους προστασίας της ανωνυμίας του μάρτυρα, μετά το «φρένο» που έβαλε -και- ο Άρειος Πάγος στις επιδιώξεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγή της πλειοψηφίας στην Επιτροπή δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι και η κατάθεση της «Κελέση» θα διεξαχθεί σήμερα.

Στο 13ο όροφο της ΓΑΔΑ θα ανέβει η αντιπροσωπεία της Επιτροπής, καθώς εκεί βρίσκεται ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με τα απαιτούμενα τεχνικά μέσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας θα βρίσκεται σε άλλη αίθουσα ή ακόμα και άλλον όροφο από αυτόν που θα είναι το κλιμάκιο της Επιτροπής. Η κατάθεση του μάρτυρα θα μεταδίδεται απευθείας στους βουλευτές μέσω οθόνης με αλλοιωμένη εικόνα και φωνή.

Με δεδομένο ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν εξεταστεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον περασμένο Δεκέμβριο και ξεκαθάρισαν πως ό,τι κατέθεσαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς το κατέθεσαν αυτοβούλως και χωρίς πιέσεις ή παρεμβάσεις από κανέναν, ο «Σαράφης» αναμένεται να επαναλάβει όλα όσα έχει καταθέσει εναντίον των πολιτικών προσώπων που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία Novartis. Με ενδιαφέρον αναμένεται η προβολή της κατάθεσής τους από τα Μέσα που διατράνωναν την άρση της ανωνυμίας των μαρτύρων, τώρα που η απόπειρα «αφαίρεσης της κουκούλας» έπεσε στο κενό.

Η έκτακτη συνεδρίαση

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μεταβεί κλιμάκιο στη ΓΑΔΑ για να εξετάσει τον προστατευόμενο μάρτυρα αντί για όλα τα μέλη της, όπως αιτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική είναι η φερόμενη στιχομυθία μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και του Γιάννη Μπούγα. «Δεν θέλουμε να εξεταστούν οι μάρτυρες με συνοπτικές διαδικασίες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της Προανακριτικής να τον κατηγορεί ότι φέρνει προσκόμματα. «Φέρνουμε προσκόμματα όταν ζητάμε να δοθεί ο χρόνος που δόθηκε σε όλους όσοι εξετάστηκαν;» διερωτήθηκε ο Γ. Ραγκούσης.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον αρμόδιο αστυνομικό που θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον «Σαράφη» να ελέγχει τον μάρτυρα προκειμένου ο τελευταίος να μην μπορεί να έχει κάποιου είδους επικοινωνία μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Κατά τις πληροφορίες, κατατέθηκε αίτημα να μην έχει ο μάρτυρας μαζί του τα απαιτούμενα έγγραφα. Ωστόσο, απερρίφθη μετά τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Πώς γίνεται να μην έχουν μαζί τους τα στοιχεία; Ως προς τα κινητά ναι, αλλά πρέπει και τα μέλη της Επιτροπής που είναι σε ανοιχτή γραμμή για διαρροές να αφήσουν έξω τα κινητά τους» φέρεται να τόνισε ο Σπ. Λάππας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έχοντας νωρίτερα σχολιάσει ότι η Επιτροπή έγινε «ρεντίκολο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» λόγω της πρόθεσης της πλειοψηφίας και του ΚΙΝΑΛ να άρουν το καθεστώς προστασίας των «Σαράφη» και «Κελέση».

Να προστεθεί ότι η Επιτροπή θα επαναδιατυπώσει το αίτημα προς στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Διαφθοράς για αποστολή όλων των εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση με έμφαση στα έγγραφα που αντηλλάγησαν με το FBI.

Πηγή: documentonews.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πελοπόννησο: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πελοπόννησο: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…